Illatos sókéregben sült makréla
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
754
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1000g makréla1230 kcal
-
2000g só0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
10g édesköménymag35 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1507
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
30.7g makréla38 kcal
-
61.4g só0 kcal
-
5.2g citrom1 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0.3g édesköménymag1 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
Összesen
46
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.2 g
Zsír
-
Összesen 52.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389407.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 731 mg
-
Nátrium 387890 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 253.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 1949 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
754
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.3 g
Zsír
-
Összesen 105.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 600 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 778815.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 282 mg
-
Kálcium 732 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 529 mg
-
Foszfor 1462 mg
-
Nátrium 775780 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 507.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 53 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 3898 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 537 mg
-
Retinol - A vitamin: 377 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
1507
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23912 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 23819 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
46
kcal
Hozzávalók
-
1 db citrom
-
10 g édesköménymag
-
1 db tojás
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A halakat alaposan megmossuk folyó víz alatt, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra, légkeveréses üzemmódban.
- A sót egy nagy tálba öntjük, ráreszeljük a citrom és a narancs héját, rászórjuk az édesköménymagokat, egy egész tojást is teszünk bele, végül ráöntünk 100 ml vizet, s mindezt alaposan kézzel összekeverjük.
- A halakat egy-egy evőkanál olívaolajjal megkenjük, a belsejükbe pedig egy-két citromkarikát dugunk. Egy nagy tepsi aljára (amiben elférnek a halak) körülbelül fél centiméter vastagon szórunk az illatos sókeverékünkből, ráfektetjük a halakat és betakarjuk a sóval. (A halak fejét és farkát nem szükséges beborítani, hisz úgysem fogyasztjuk el.)
- Az előmelegített sütőbe tesszük, 40 percig sütjük. A sütés végére a sókéreg teljesen megkeményedik, kemény burkot alkotva a halakon. Ezt eltávolítjuk, és azonnal tálaljuk a halakat.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 23983
- Feltöltés dátuma: 2008. február 01.
Ajánló
@{Fekete burgonya-püré:Fekete burgonya-püré}
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Az egész halak elkészítésének egyik látványos módja a sókéregben való sütés. Az eredmény pedig szaftos, ízletes hal, melyet a sókéreg megóv a kiszáradástól. Mindenki kedve szerint választhat halat ehhez a módszerhez, én éppen szép, friss makrélát tudtam beszerezni, így ez készült. A só ízesítése Jamie Oliver receptje alapján történt.