r
Nosalty Logó

Illatos sókéregben sült makréla

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Illatos sókéregben sült makréla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1507 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389407.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    387890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    1949 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 754 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778815.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    775780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    3898 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1507 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23912 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    23819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halakat alaposan megmossuk folyó víz alatt, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra, légkeveréses üzemmódban.
  2. A sót egy nagy tálba öntjük, ráreszeljük a citrom és a narancs héját, rászórjuk az édesköménymagokat, egy egész tojást is teszünk bele, végül ráöntünk 100 ml vizet, s mindezt alaposan kézzel összekeverjük.
  3. A halakat egy-egy evőkanál olívaolajjal megkenjük, a belsejükbe pedig egy-két citromkarikát dugunk. Egy nagy tepsi aljára (amiben elférnek a halak) körülbelül fél centiméter vastagon szórunk az illatos sókeverékünkből, ráfektetjük a halakat és betakarjuk a sóval. (A halak fejét és farkát nem szükséges beborítani, hisz úgysem fogyasztjuk el.)
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük, 40 percig sütjük. A sütés végére a sókéreg teljesen megkeményedik, kemény burkot alkotva a halakon. Ezt eltávolítjuk, és azonnal tálaljuk a halakat.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23977
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 01.

Ajánló

@{Fekete burgonya-püré:Fekete burgonya-püré}

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egész halak elkészítésének egyik látványos módja a sókéregben való sütés. Az eredmény pedig szaftos, ízletes hal, melyet a sókéreg megóv a kiszáradástól. Mindenki kedve szerint választhat halat ehhez a módszerhez, én éppen szép, friss makrélát tudtam beszerezni, így ez készült. A só ízesítése Jamie Oliver receptje alapján történt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...