r
Nosalty Logó

Illatos sókéregben sült makréla

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Illatos sókéregben sült makréla
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

754
Kalória
60.2g
Fehérje
7.7g
Szénhidrátok
52.9g
Zsír
253.8g
Víz
300g
Koleszterin
3.6g
Rost
1.2g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1507 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389407.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    387890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    1949 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 754 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778815.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    775780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    507.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    3898 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1507 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23912 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    23819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 46 kcal

Elkészítés

  1. A halakat alaposan megmossuk folyó víz alatt, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra, légkeveréses üzemmódban.
  2. A sót egy nagy tálba öntjük, ráreszeljük a citrom és a narancs héját, rászórjuk az édesköménymagokat, egy egész tojást is teszünk bele, végül ráöntünk 100 ml vizet, s mindezt alaposan kézzel összekeverjük.
  3. A halakat egy-egy evőkanál olívaolajjal megkenjük, a belsejükbe pedig egy-két citromkarikát dugunk. Egy nagy tepsi aljára (amiben elférnek a halak) körülbelül fél centiméter vastagon szórunk az illatos sókeverékünkből, ráfektetjük a halakat és betakarjuk a sóval. (A halak fejét és farkát nem szükséges beborítani, hisz úgysem fogyasztjuk el.)
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük, 40 percig sütjük. A sütés végére a sókéreg teljesen megkeményedik, kemény burkot alkotva a halakon. Ezt eltávolítjuk, és azonnal tálaljuk a halakat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

Az egész halak elkészítésének egyik látványos módja a sókéregben való sütés. Az eredmény pedig szaftos, ízletes hal, melyet a sókéreg megóv a kiszáradástól. Mindenki kedve szerint választhat halat ehhez a módszerhez, én éppen szép, friss makrélát tudtam beszerezni, így ez készült. A só ízesítése Jamie Oliver receptje alapján történt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!