r
Nosalty Logó

Illatos csirke Marcsisef konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Illatos csirke Marcsisef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 966 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3862 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2157 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 966 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.3 g

Zsír

  • Összesen
    248.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7053.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    3434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8629 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 3862 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    370 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkét feldaraboljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és a zsíron mindkét oldalát pirosra sütjük.
  2. A zsírból kivéveegy tűzálló tálba sorban lerakjuk.
  3. A hús zsírjában megpirítjuk a megtisztított, összevágott hagymát. Beletesszük a paradicsompürét, a bazsalikomot, hozzáadjuk a bort.
  4. Összekeverjük,és a húsra öntjük. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben (180 fokon) puhára pároljuk.
  5. Amikora hús megpuhult, atejfölben elkevert reszelt sajtotés az apróra vágott sonkát is a csirkére öntjük, és átforrósítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 332
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15549
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Ajánló

Párolt rizzsel kínáljuk. Salátát vagy savanyúságot adhatunk mellé... Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Hűtőmben a csirkéim jövőjükön merengtek. Az egyiknek ezt a pályát javasoltam. Nem bánta meg. Mi sem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...