Ikrasaláta 2 Glaser konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 56% Zsír
A salátához
-
25g haltej/halikra36 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
10g fekete olajbogyó12 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
492
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 56% Zsír
A salátához
-
50g haltej/halikra72 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
20g fekete olajbogyó23 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
983
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 56% Zsír
A salátához
-
26.3g haltej/halikra38 kcal
-
52.6g napraforgó olaj465 kcal
-
10.5g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
10.5g fekete olajbogyó12 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
517
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 56% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
492
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 56% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 105.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 242 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
983
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 56% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 55.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
517
kcal
Hozzávalók
A salátához
-
50 g haltej/halikra
-
100 ml napraforgó olaj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tálaláshoz
-
2 dkg fekete olajbogyó
-
2 levél bazsalikom
Elkészítés
A salátához
- Az ikrát sózzuk, borsozzuk, botmixerrel eldolgozzuk, eközben cseppenként hozzáadogatjuk az olajat, és addig dolgozzuk, amíg habszerü lesz.
- Hozzákeverjük a citromlevet. Tálalásig hidegre tesszük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7619
- Feltöltés dátuma: 2012. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Tálaljuk friss fehér kenyérrel és apróra vágott hagymával. A recept eredete A román konyha című szakácskönyv.