r
Nosalty Logó

Igazi kanadai almáspite vaníliafagyival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Igazi kanadai almáspite vaníliafagyival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    331.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4015.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    849 mg
  • Foszfor
    2446 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2327 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1828 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 5139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 15 dkg dió (durvára tört)
  • 5 közepes db alma (savanykás)
  • 1 teáskanál xilit (vagy kristálycukor, ízlés szerint)
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd az édességi szinttől függően édesítjük vagy cukrozzuk (lehet, nem is kell bele cukor, ha elég édes), fahéjazzuk, és zsiradék nélkül egy teflon serpenyőben puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet, a nyírfacukrot vagy sima cukrot, a tojást, és amargarint pici sóval összegyúrjuk.
  3. A tésztát kétfelé vesszük, majd a tortaforma méretére nyújtjuk, és a kivajazott, kilisztezett formába simítjuk. Jó, ha kicsit felér a forma oldalára.
  4. A durvára tört dióval megszórjuk a tésztát, majd erre jön a puha almatöltelék.
  5. Legvégül a tészta másik felét is kinyújtjuk, a süti tetejére helyezzük, az oldalait összenyomkodjuk, a tetejét megszurkáljuk, és megkenjük a felvert tojással.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Langyosan, vaníliafagyival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17958
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi kanadai almáspite vaníliafagyival
NovakAndi 48 recept

Ezt a sütireceptet az egyik legkedvesebb barátnőmtől kaptam, aki egy kanadai fiúhoz ment feleségül. Ők így készítik az almás pitét. Amikor elkészítem, mindig biztos sikert arat. Amit a leginkább szeretek benne, hogy napok után is ropogós marad a tésztája.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...