r
Nosalty Logó

Hűtőürítős csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lousha
Hűtőürítős csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1913 micro
  • β-crypt
    566 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 423 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    137.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5953.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1697 mg
  • Nátrium
    3498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1335.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    557 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    7650 micro
  • β-crypt
    2264 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1720 micro
Összesen 1691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be a - kis méretűre vágott - mangót meleg vízbe egy órára. (Kalandor kedvűek rumba.)
  2. Vágjuk a csirkét és a kaliforniai paprikát csíkokra, az ananászt kockákra (a levéből egy decit tegyünk félre). Szűrjük le a kukoricát és a barackot, utóbbit is vágjuk kockákra. A csirkét lazán forgassuk lisztbe.
  3. Kevés olajon, nagy lángon pirítsuk körbe a csirkét egy kis sóval, míg szépen megbarnul. Ne aggódjunk, ha a liszt egy része leválik a húsról, letapad. A szószban szépen el fog oldódni, csak ügyeljünk rá, hogy ne égjen le.
  4. Adjuk a húshoz az apró kockákra vágott vagy reszelt hagymát, a lecsepegtetett mangót és a vizet. Közepes lángon, időnként átkeverve főzzük kb. 15-20 percig, míg a hús és a mangó is majdnem teljesen megpuhul.
  5. Adjuk hozzá a paprikát, az ananászt, a barackot, a kukoricát, a fűszereket, a kókusztejporral elkevert ananászlét. Főzzük össze kb. 5 perc alatt.
  6. Tálaljuk (barna) rizzsel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1421
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenkivel megesett már, főleg, ha népesebb családdal él, hogy hirtelen mindenféle felbontott, megvágott, megkezdett dolgokkal találta magát szemben a hűtőben/kamrában. Ebben a sarokban három különböző megkezdett, majd elfelejtett kaliforniai paprika, amott egy kis maradék ananászkonzerv, a konyhapulton aszalt gyümölcsök, minden zacskó alján egy kicsi... A felének mindjárt lejár a szavatossága, a többihez úgy magában senkinek sincs épp kedve, de olyan is van, amiből már csak pár falat van. Ilyenkor készülnek ilyen „mindent bele” maradékmentő receptek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...