r
Nosalty Logó

Hűtőben kelt teljes kiőrlésű fahéjas-kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nihonka
Hűtőben kelt teljes kiőrlésű fahéjas-kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 2398 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 2398 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Én sütőgépben készítettem, de anélkül is megoldható. A liszteket összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és instant élesztőt.
  2. A meleg tejet a sütőgép üstjébe öntjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és tojássárgáját. Erre ráöntjük a lisztet, és beindítjuk a "gyúrás" programot. 5 perc alatt kész a tészta. Akinek nincs sütőgépe, az kézzel gyúrja össze a hozzávalókat.
  3. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, ezután megkenjük a töltelékkel. Szorosan feltekerjük, majd a rúd alá csúsztatjuk a kb. 50 cm-es vastagabb cérnát. A cérnát keresztezve felszeleteljük vele a tésztarudat. Így nem nyomódik össze, mintha késsel szeletelnénk, de természetesen azzal is lehet.
  4. Ezután a szeleteket belerakjuk egy kerek szilikon sütőformába, és a hűtőbe tesszük egész éjszakára.
  5. Másnap kivesszük, megkenjük meleg cukros tejjel (0,5 dl meleg tej+ 1 tk cukor).
  6. A kalácsot berakjuk 100 fokra állított sütőbe kb. 20 percre, majd feltekerjük 190 fokra, és 20 percig sütjük. Az elkészült kalácsot újra megkenjük cukros tejjel, és hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez

  1. Míg gyúrja a gép a tésztát, elkészítjük a tölteléket: az olvasztott vajat, fahéjat, kakaót és cukrot jól összekeverjük. Az elkészült tésztát ezzel fogjuk megkenni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 279
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19308
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Ajánló

Tölteléket lehet ízlés szerint variálni, én a diós-kókuszos változatot is szeretem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hűtőben kelt teljes kiőrlésű fahéjas-kakaós csiga
Nihonka 340 recept

Kipróbáltam a fahéjas-kakaós csiga egyszerűbb és egészségesebb változatát. Előnye az, hogy ha éjjel kelesztjük, másnap bármikor elővehetjük, és már süthetjük is.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...