Hűtőben kelt teljes kiőrlésű fahéjas-kakaós csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
kenyérsütő
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tésztához
-
42 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
-
1 kcal
-
13g tej7 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
Töltelékhez
Kenéshez
Összesen
201
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tésztához
-
498 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
16 kcal
-
150g tej84 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Töltelékhez
Kenéshez
Összesen
2398
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tésztához
-
66 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
4g nádcukor15 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
20g tej11 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
Töltelékhez
-
9.3g nádcukor35 kcal
-
9.3g vaj67 kcal
-
2.7g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Kenéshez
Összesen
320
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 5.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
201
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 97.9 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1997.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 931 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 351.6 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 760 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 745 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 583 micro
Összesen
2398
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 8.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
320
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
15 dkg finomliszt
-
3 dkg nádcukor
-
5 g instant élesztő
-
1.5 dl tej
-
3 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
Töltelékhez
-
7 dkg nádcukor
-
7 dkg vaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Kenéshez
Elkészítés
Tésztához
- Én sütőgépben készítettem, de anélkül is megoldható. A liszteket összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és instant élesztőt.
- A meleg tejet a sütőgép üstjébe öntjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és tojássárgáját. Erre ráöntjük a lisztet, és beindítjuk a "gyúrás" programot. 5 perc alatt kész a tészta. Akinek nincs sütőgépe, az kézzel gyúrja össze a hozzávalókat.
- Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, ezután megkenjük a töltelékkel. Szorosan feltekerjük, majd a rúd alá csúsztatjuk a kb. 50 cm-es vastagabb cérnát. A cérnát keresztezve felszeleteljük vele a tésztarudat. Így nem nyomódik össze, mintha késsel szeletelnénk, de természetesen azzal is lehet.
- Ezután a szeleteket belerakjuk egy kerek szilikon sütőformába, és a hűtőbe tesszük egész éjszakára.
- Másnap kivesszük, megkenjük meleg cukros tejjel (0,5 dl meleg tej+ 1 tk cukor).
- A kalácsot berakjuk 100 fokra állított sütőbe kb. 20 percre, majd feltekerjük 190 fokra, és 20 percig sütjük. Az elkészült kalácsot újra megkenjük cukros tejjel, és hagyjuk kihűlni.
Töltelékhez
- Míg gyúrja a gép a tésztát, elkészítjük a tölteléket: az olvasztott vajat, fahéjat, kakaót és cukrot jól összekeverjük. Az elkészült tésztát ezzel fogjuk megkenni.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 279
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 19321
- Feltöltés dátuma: 2015. január 05.
Ajánló
Tölteléket lehet ízlés szerint variálni, én a diós-kókuszos változatot is szeretem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nihonka
340 recept
Kipróbáltam a fahéjas-kakaós csiga egyszerűbb és egészségesebb változatát. Előnye az, hogy ha éjjel kelesztjük, másnap bármikor elővehetjük, és már süthetjük is.