r
Nosalty Logó

Huszárcsók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Huszárcsók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2598 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    156 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 2598 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 442 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a kockára vágott vajat, és alaposan elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, belereszeljük a citromhéjat, és összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 45 percre hűtőbe tesszük.
  3. A mandulát késsel apróra vágjuk, majd a tésztákból golyókat formázunk, megforgatjuk először a tojásfehérjében, aztán a mandulában, végül sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tenyerünkkel kissé lenyomjuk, hogy 2,5-3 centi átmérőjűek legyenek.
  4. A közepébe fakanállal (vagy bármilyen célszerszámmal) lukakat csinálunk, ahova a lekvár kerül majd. Ekkor lesz a keksz 4-,4-5 centi átmérőjű.
  5. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 percig sütjük, kivesszük, megtöltjük őket a lekvárral, és további 6-8 percig sütjük, amíg barnulni nem kezd.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 750
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 85935
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van abban valami sorsszerű, hogy ez volt az egyik első édesség, amit készítettem. Igaz, akkor még nem tudtam, hogy huszárcsóknak is nevezik, ezt csak nemrégiben fedeztem fel, amikor az Ínyesmester könyvet lapozgattam. Azt a receptet dolgoztam át az általam ismert mentén, és így jött ki a végeredmény, ami szerintem eléggé rendben van. Bármilyen magot használhatunk (mandulát, diót, mogyorót), illetve bármilyen lekvárt párosíthatunk hozzá. Én most vaníliás eperlekvárral töltöttem meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...