Húsvéti krumplileves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
magaduram
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
269
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1075
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 260.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5907 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
269
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2073 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 883 mg
-
Nátrium 492 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1042.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2502 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23627 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 800 micro
Összesen
1075
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 216 micro
-
β-karotin 516 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
23
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A felforralt sonkalébe beletesszük a feldarabolt zöldségeket, az egészben hagyott hagymát, és kis lángon puhára főzzük. Az elkészülés előtt tíz perccel még egyet forralunk rajta, ekkor mehet bele egy marék tarhonya és a tejföl.
- Külön fűszerezni nem kell, hiszen a sonkalé (amiben a kolbász is főtt) sós is, borsos is, pirospaprikás is.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2267
- Feltöltés dátuma: 2016. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
magaduram
6 recept
Az értékes sonkalé felhasználásának egyik jó lehetősége. Nem baj, ha kicsit sós a lé, mert a zöldségek felveszik, egyedül a zsír mennyiségére kell figyelni (a fölösleget érdemes még hidegen leszedni, és eltenni más célra). Gazdagítható egy adag forgáccsal a maradék sonkából.