Húsvéti fonott kalács Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
498
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g kenyérliszt bl801805 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
200g tej112 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20g jégcukor77 kcal
Összesen
2981
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
298
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
498
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 80.4 g
Zsír
-
Összesen 82.7 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3352.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 762 mg
-
Nátrium 1813 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 470 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 166.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 668 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 658 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 882 micro
Összesen
2981
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
-
500 g kenyérliszt bl80
-
20 g friss élesztő
-
200 ml tej
-
2 db tojás
-
75 g cukor
-
75 g vaj
-
1 kávéskanál só
-
1 db vanília
-
2 ek jégcukor
Elkészítés
- A lisztet a dagasztótálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 tk cukrot és kb. 5 ek langyos tejet. Kevés liszttel elkeverjük, letakarva meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
- A tojásokat felverjük, 3 ek-nyit félreteszünk. A maradék tojást a maradék langyos tejjel, cukorral, a sóval, a vajjal és a vaníliarúd kikapart magjával a tésztához adjuk, és dagasztógéppel kb. 8 percig dagasztjuk.
- A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük, míg duplájára nő. A tésztát átdagasztjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk.
- A tészta darabokból 3 egyforma hosszúságú rudat sodrunk. A rudakat lazán összefonjuk. A kalácsot egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva meleg helyen kb. 60 percig kelesztjük.
- A kalácsot megkenjük a félretett tojással, megszórjuk a jégcukorral.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8745
- Feltöltés dátuma: 2015. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
A kalácshoz dagaszthatunk kb. 75 g mazsolát is.