Húsvéti fonott kalács Ágitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
agi8505
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1195
kcal
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
4780
kcal
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1319.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 592 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
1195
kcal
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.1 g
Zsír
-
Összesen 70.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5279.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 374 mg
-
Kálcium 798 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1452 mg
-
Nátrium 2367 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 872.9 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 235.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 699 micro
-
Kolin: 414 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 667 micro
Összesen
4780
kcal
- 10% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 2 dl langyos tejből, 1 tk cukorból, az élesztőből és 20 dkg lisztből tejföl sűrűségű kovászt készítünk, majd kelesztjük kb. 10-15 percig.
- Amikor jó a kovász, összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Jól kidagasztjuk, majd fél órát kelesztjük.
- Kelés után a tésztát 4 felé vágjuk (2 kalács lesz belőle), majd kisodorjuk a tésztát, ezután megfonjuk a kalácsot. Utána a tepsiben kelesztjük 30 percig.
- Lekenjük tojással, majd megsütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 637
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 93145
- Feltöltés dátuma: 2012. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
agi8505
20 recept
Ez volt életem első fonott kalácsa. A családnak nagyon ízlett, azóta mindig ilyet kell sütnöm. Először kicsit féltem a négyes fonástól, de a neten talált videók alapján gyorsan megtanultam. Nagyon finom! Ízlés szerint készíthetjük sósra és édesre is.