r
Nosalty Logó

Húsvéti burgonyás koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Húsvéti burgonyás koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 3446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2230 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.1 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 3446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, és összetörjük egy tálban.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, margarinnal és a citrom reszelt héjával. A fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojásos masszához adjuk az áttört burgonyát, a felvert habot, a tejfölt és a diót. Végül hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd egészet összedolgozzuk.
  4. A kuglófformát kikenjük margarinnal, megszórjuk liszttel és a masszát belesimítjuk.
  5. 180 fokon 40 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, kivesszük a formából.
  6. A csokoládét felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a koszorút, és tojáscukorkákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1082
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti burgonyás koszorú
Salamon Csilla 1202 recept

Lekvárral megkenve nagyon finom:)

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...