r
Nosalty Logó

Húsrolád savanyú káposztaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Húsrolád savanyú káposztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2086.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8346.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    6454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1035.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2013 micro
Összesen 1617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, vékonyan sózzuk, borsozzuk.
  2. A tölteléknek valókat apróra daraboljuk (aprítógéppel a legegyszerűbb), a masszát borsozzuk, ha szükséges, sózzuk és belekeverjük a tojást.
  3. A tölteléket a hússzeletekre kenjük, felcsavarjuk, hústűvel (fogpiszkálóval) összetűzzük.
  4. Nagyon vékonyan kiolajozzuk a sütőtálat (jénait javaslok), szétterítjük a káposztát. Ha nagyon savanyú, kicsit ki lehet mosni, de vigyázzunk, ne legyen íztelen a káposzta, ennek az ételnek a jellegzetességét pont a savanykás íz adja!
  5. Akáposztába nyomkodjuk a fűszereket.
  6. A hústekercseket a savanyú káposzta tetejére fektetjük, és vékonyan beolajozzuk. (Ha a napi kalóriaadagba belefér, kerülhet füstölt szalonnakocka is a tetejére, vagy egész szalonnaszeletekbe is tekerhetjük a roládokat, így még finomabb lehet.)
  7. A kimaradt kevés tölteléket a roládok és a káposzta tetejére szórjuk. 1 dl vízzel felöntjük a művet.
  8. Alufóliával letakarva sütőben 1 órán át sütjük, majd a fóliát levesszük, megfordítjuk a roládokat és további 20 percig sütjük, amíg a hús és a káposzta teteje piros lesz).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8487
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Ajánló

Ajánlom cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak, persze a szalonnás körbetekerés nélkül. Lényegében csak a savanyú káposzta szénhidráttartalmával kell számolnunk, ami 100 grammonként 3 g, tehát fenti mennyiség mindössze 18 g-t tartalmaz, egy adagra vetítve 4,5 g.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsrolád savanyú káposztaágyon
Jolimami 45 recept

Utolsókat rúgja a tél, nosza csináljunk még egyszer valamit savanyú káposztából, ami nem töltött és nem székelykáposzta, mert azt sűrűn ettünk mostanában. Ismét körülnéztem a hűtőben és egy darabka finom füstölt kolbász, egy nagyobb darab nem túl finom unott parizerdarab és füstöltnek árult, de gyorspácolt, "semmiresejó" tarja akadt a kezembe. Maradékmentési hadművelet és a fantáziám beindult, az eredmény tetszett, ez még sűrűn lesz az asztalunkon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...