Húspogácsa villámgyorsan
- 10% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 51% Zsír
A fasírthoz
-
125g sertéslapocka295 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
106g napraforgó olaj939 kcal
- 10% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 51% Zsír
A fasírthoz
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
- 10% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 51% Zsír
A fasírthoz
-
48g sertéslapocka113 kcal
-
10.6g tojás13 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
40.8g napraforgó olaj361 kcal
- 10% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 51% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 131 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 99.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 107 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
- 10% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 51% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.4 g
Zsír
-
Összesen 524.2 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 240 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 166 g
-
Koleszterin 715 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1995.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 1110 mg
-
Nátrium 463 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 397 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 177 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 429 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 589 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
- 10% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 51% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 50.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A fasírthoz
- A darált húshoz ütjük a tojást, adjuk a fűszereket, a fokhagymát törve.
- Villával összedolgozzuk.
- Vizes kézzel lapított lepénykéket formálunk.
- A serpenyőben forrósított olajra dobjuk.
- Lapáttal még tovább lapítjuk.
- Mindkét oldalát pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 164
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 62843
- Feltöltés dátuma: 2009. május 27.
Ajánló
Bármilyen főzelék vagy köret mellé, ha villámgyorsan akarsz húst készíteni. Egy a lényeg: darált hús legyen otthon!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Darált húst vettem, fasírozottat akartam készíteni, rég nem ettünk már. A hétfő azonban nem az én napom! Hullafáradtan a vasárnapi piac után (amikor hajnali háromtól estig tart a robot, majd a jópofizás − kellemes, szó se róla, csak másnap ne kéne…. – egyáltalában felkelni!). Kizárólag arra tudtam gondolni: valami nagyon gyorsat Vilmosnak, mire hazaér. Ráadásul a hűtőt is le kellett olvasztanom, nem tűrt halasztást. A mélyhűtő jéghegyei közül előkerült egy fél zacskó mirelit fejtett bab, abból főzelék lett, mire a hűtőt kisuvickoltam (Ugyanúgy készül, mint a fejtettbab leves virsli és galuska nélkül, kevesebb vízzel). Villámgyorsan megsütöttem a darált húst köretnek mellé amikor a gyerek(ek) hazaértek. Friss eper desszertnek − hétfőn ennyi telik tőlem! Vilmos és Zoli haver jóízűen lakmározták. Szerintem is finom volt!