r
Nosalty Logó

Húspástétom (nem csak húsvétra)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húspástétom (nem csak húsvétra)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2796 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    1379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 698 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    260.3 g

Zsír

  • Összesen
    172.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8470.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1917 mg
  • Nátrium
    5516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1557 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    464 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    1452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2537 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4197 micro
Összesen 2796 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, a két végét a sárgájukig levágjuk. A petrezselymet finomra vágjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A pulykahúst és a sonkát ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, a levágott tojások végeit, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összeturmixoljuk.
  4. Margarinnal kikenünk egy 1,8 l űrtartalmú hosszúkás formát vagy őzgerinc sütőt, melyet kibélelünk a sonkaszeletekkel, úgy, hogy a szélek túllógjanak a forma peremén.
  5. A massza felét a formába simítjuk, majd hosszanti irányba egymás mellé rakjuk a tojásokat. Tetejére simítjuk a massza másik felét, ráhatjuk a sonkaszeleteket.
  6. Vékonyan megkenünk egy alufólialapot ramával, és befedjük vele a formát. Egy tepsibe melegvizet öntünk, belerakjuk a masszával lefedett edényt (a víz az edény feléig érjen). 50-55 percig gőzöljük.
  7. Ha megsült, az edényre egy deszkalapot rakunk, melyet lenyomatunk-tömörítjük, pl. tele vizes üveget rakunk rá.
  8. Másnap, hidegen szeleteljük.
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 339
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 97522
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó vendégváró étel, előző nap kell elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...