r
Nosalty Logó

Húsos tészta zellerszárral, spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Húsos tészta zellerszárral, spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4573 micro
Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2673.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    675 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9146 micro
Összesen 1460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a zellerszárat szélesebb szeletekre vágjuk. A hagymát 1 kanál olívaolajon egy nagy serpenyőben cseppet megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, kevergetve pirítjuk.
  2. Pár perc múlva hozzáadjuk a zellert, felöntjük tejszínnel, megsózzuk, rátekerünk kevés borsot, és megszórjuk oregánóval.
  3. Fedő alatt, nagyon kis lángon, időnként megkeverve gyakorlatilag készre főzzük. A végén hozzáadjuk a spenótleveleket. Már csak 2-3 perc kell, hogy ez is kicsit megpuhuljon.
  4. Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, de óvatosan, hogy maradjon egy kicsi a főzővízből rajta, nem rázzuk le teljesen.
  5. A tésztát összekeverjük a húsos raguval. A tányéron megszórjuk még parmezánnal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1332
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos tészta zellerszárral, spenóttal
Pogácsa 392 recept

Rosszul emlékeztem, sajnos kiderült, hogy csak 25 dkg darált hús van a mélyhűtőben, kellett hozzá keresgélni zöldségeket. Zellerszár mindig van itthon, leveles spenót is, adta magát az ötlet a tésztához. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...