r
Nosalty Logó

Húsos gombóc Olaszné Ancitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Húsos gombóc Olaszné Ancitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 780 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 780 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    133.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3536.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1828 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1073.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    801 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    380 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 3122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk. Sós vízben puhára főzzük.
  2. A vöröshagymát. 5 ek olajon ledinszteljük. Beletesszük a darált húst, tovább dinszteljük 4-5 percig.
  3. Rátesszük a pirospaprikát. Ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk. Aki szereti a csípőset, készítheti úgy is.
  4. Felengedjük vízzel, és puhára főzzük. Kicsit bővebben legyen leve, mint ahogy a pörköltnek megszoktuk.
  5. A megfőtt krumplit leszűrjük, áttörjük.
  6. A pörköltet is leszűrjük, a húst ledaráljuk.
  7. A tejföl 2/3 részét 1 csapott ek liszttel,1/2 pohár vízzel jól kikeverjük.
  8. Besűrítjük vele a pörköltszaftot, összeforraljuk. A maradék tejfölt tálaláskor kínáljuk.
  9. Az áttört krumpliból, a tojásból, lisztből - amennyit kíván a tészta - gombóctésztát készítünk.
  10. Kinyújtjuk, kockára vágjuk, az átdarált húsból halmokat rakunk a közepére, gombócokat formálunk.
  11. Forrásban levő, sós vízben megfőzzük.
  12. Tálba szedjük, és a tejfölös szafttal nyakon öntjük.
  13. Még forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 689
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 58232
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 26.

Ajánló

Mivel  húsos gombócról van szó, bármilyen egyszerű levessel egy komplett ebéd kerekedik belőle. Pl: Paradicsomleves, Tojásos leves, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos gombóc Olaszné Ancitól
Olaszné Anci 191 recept

Erre a receptre egy napilap gasztro mellékletében figyeltem fel. Érdekesnek találtam, és egy nap csontleves után ez volt a második fogás. Nekünk ízlett, és ami nem mellékes szempont, viszonylag az olcsó receptek közzé sorolható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...