r
Nosalty Logó

Hűsítő habos gyümölcsrizs ahogy felcsy készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
felcsy94
Hűsítő habos gyümölcsrizs ahogy felcsy készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3572.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1652 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.7 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 3190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöt megmossuk (ha kell, kimagozzuk), nagyobb darabokra vágjuk (én cseresznyével készítettem, de bármilyen gyümölccsel finom).
  2. Elkészítjük a tejberizst: A rizst megmossuk, kevés tejjel feltesszük főni, gyakran kevergetjük. Ha felmelegedett, mehet bele a főzőtejszín, a 15 dkg cukor és a vaníliás cukor. Fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet is, sűrű péppé főzzük.
  3. Amíg a rizs fő, a tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját egy nagyobb edénybe tesszük (ebben lesz majd az összes massza), a fehérjét pedig egy kis keverőtálba. Mindkettőt habosra keverjük 5-5 dkg cukorral.
  4. A tejberizst még forrón a tojássárgájához adjuk. Hozzáadjuk a gyümölcsöket is, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
  5. Kis üvegtálkákba adagoljuk, tetejét díszíthetjük dekor cukorral vagy gyümölcsökkel. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, pár óra múlva hidegen tálaljuk. Jó étvágyat! :)
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7202
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
felcsy94 1 recept

Itt a nyár, vele együtt a sok finom, friss, lédús gyümölcs. Az elviselhetetlen hőségben pedig mindannyiunknak jól esik egy kis hűsítő gyümölcsös finomság. Ez a recept a mindenki által ismert tejberizs egy kicsit könnyedebb, habos változata, amely bármilyen friss idénygyümölccsel vegyítve, jéghidegen fogyasztva isteni finom. Már elkészítettem párszor, nálunk ez a nyár slágere ;) Amilyen nagy adag (nekem 8 üvegtálkával lett), olyan gyorsan fogy majd el. Vigyázat! Egyszerűen nem lehet abbahagyni :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...