Hullámos krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
25g margarin179 kcal
-
42g víz0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krémhez
A habhoz
-
50g tej28 kcal
-
3g habfixáló10 kcal
-
15g tejszínhab por76 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
1070
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
150g margarin1076 kcal
-
250g víz0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
330g tojás415 kcal
A krémhez
-
1200g tej672 kcal
-
343 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
250g margarin1793 kcal
A habhoz
-
300g tej168 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
90g tejszínhab por458 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
6424
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
4.9g margarin35 kcal
-
8.2g víz0 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
10.9g tojás14 kcal
A krémhez
-
39.5g tej22 kcal
-
11 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
8.2g margarin59 kcal
A habhoz
-
9.9g tej6 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
15 kcal
-
1.6g étcsokoládé9 kcal
Összesen
211
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 70.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 724.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.3 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 93.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 624 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 589 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
1070
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.1 g
Zsír
-
Összesen 422.8 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 171 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 104 g
-
Koleszterin 1084 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4346.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1946 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 872 mg
-
Nátrium 1205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523.6 g
-
Cukor 288 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 562.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3742 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 377 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 919 mg
-
Retinol - A vitamin: 3537 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 2453 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1503 micro
Összesen
6424
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg margarin
-
2.5 dl víz
-
15 dkg finomliszt
-
6 db tojás
A krémhez
-
1.2 l tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg margarin
A habhoz
-
3 dl tej
-
2 csomag habfixáló
-
90 g tejszínhab por
Elkészítés
A tésztához
- A laphoz 15 dkg margarint 2,5 dl vízzel felfőzünk, forrón beleteszünk 15 dkg sima lisztet és a 6 tojást egyenként. Jól kikavarjuk simára.
- Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot sütünk belőle egy lapos tepsibe vagy annak a hátoldalán (a sütő legyen forró, a lapot pedig világos zsemleszínűre süssük). A tészta sütés köben púposodni kezd, de ez a jó. Óvatosan süssük, mert hamar megpirul
- A krémhez a tejet a pudingporral, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral megfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük vele az egy kocka margarint, majd az egyik lapra kenjük.
- A habhoz 3 dl tejet a tejszínporral és a fixálóval keményre verjük (vagy Oké Habmestert előírtak szerint elkészítjük), és a krém tetejére kenjük.
- Erre tesszük rá a másik lapot, és csokival megcsorgatjuk. Ha elkészült, érdemes hűtőbe tenni szilárdulni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: kb. 30x40
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 40127
- Feltöltés dátuma: 2011. május 25.
Ajánló
Hasonlít a krémeshez, a családban mindenki imádja!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Fontos lehet, hogy a felső lapot érdemes előtte felszeletelni, és úgy tenni a sütemény tetejére, majd megcsorgatni csokival. Sokkal könyebb lesz a szeletelés.