r
Nosalty Logó

Hullámos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hullámos krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 1070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 6424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    624 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    422.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4346.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1946 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3537 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2453 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1503 micro
Összesen 6424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A laphoz 15 dkg margarint 2,5 dl vízzel felfőzünk, forrón beleteszünk 15 dkg sima lisztet és a 6 tojást egyenként. Jól kikavarjuk simára.
  2. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot sütünk belőle egy lapos tepsibe vagy annak a hátoldalán (a sütő legyen forró, a lapot pedig világos zsemleszínűre süssük). A tészta sütés köben púposodni kezd, de ez a jó. Óvatosan süssük, mert hamar megpirul
  3. A krémhez a tejet a pudingporral, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral megfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük vele az egy kocka margarint, majd az egyik lapra kenjük.
  4. A habhoz 3 dl tejet a tejszínporral és a fixálóval keményre verjük (vagy Oké Habmestert előírtak szerint elkészítjük), és a krém tetejére kenjük.
  5. Erre tesszük rá a másik lapot, és csokival megcsorgatjuk. Ha elkészült, érdemes hűtőbe tenni szilárdulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: kb. 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 40298
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 25.

Ajánló

Hasonlít a krémeshez, a családban mindenki imádja!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fontos lehet, hogy a felső lapot érdemes előtte felszeletelni, és úgy tenni a sütemény tetejére, majd megcsorgatni csokival. Sokkal könyebb lesz a szeletelés.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...