r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta vaddisznópörköltből

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
DiaNatura
Hortobágyi palacsinta vaddisznópörköltből
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

508
Kalória
22.7g
Fehérje
20.9g
Szénhidrátok
36.7g
Zsír
177.6g
Víz
100g
Koleszterin
1.4g
Rost
5.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Összesen 2024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához (6 db)

Összesen 170 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1773.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    710.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 2024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Az olajon néhány perc alatt megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a feldarabolt pörkölthúst, és pirítjuk néhány percig.
  2. Rátesszük a feldaraboltparadicsomot, paprikát és apaprikakrémet, majdkuktában a pörköltet 40 perc alatt elkészítjük.
  3. A pörköltből kiveszünk néhány evőkanálnyi szaftot, és összekeverjük a tejföllel.
  4. A többipörköltet aprítógépbe kanalazzuk, amelyet2 másodpercig járatunk./Ezalatt nem töri péppé a pörköltet, ésmaradnak benne darabok./
  5. Apalacsintákonelkenünk 2-2 evőkanálnyi pörköltetösszehajtogatjuk, majd jénaibasorakoztatjuk.
  6. A szaftot rálocsoljuk a palacsintákra.
  7. Sütőben 10perc alatt készre sütjük, a tetejét még pár percig grillezhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

A vaddisznóból készült pörkölt nagyon kellemes ízű finom húsétek. A kuktában főzés révén vajpuha, omlós pörkölt nagyon jól passzolt ebbe a receptbe. Az öntetet liszt nélkül szoktam készíteni, mert a pörköltbe sok hagymát, paprikát paradicsomot teszek, így egy kicsit  sűrűbb lesz a szaftja. Ízre és állagra sem hiányzik belőle, ráadásul fölösleges kalóriáktól is megkímélhetjük magunk! A tejföllel összekevert öntet egy részét hűtőszekrénybe teszem, így fogysztásakor mindenki rakhat még a saját palacsintájára is még egy kicsit!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres red velvet palacsinta

Eperszezonban ez lesz a legszebb desszert, amit készíthetsz! Próbáld ki habos, citromhéjjal ízesített mascarponekrémmel, és díszítsd kedvedre. Könnyed, elegáns megjelenése ellenére ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!