Hortobágyi palacsinta vaddisznópörköltből
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
DiaNatura
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pörkölthöz
-
75g vaddisznóhús92 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g tejföl149 kcal
A sós palacsintához (6 db)
-
16g finomliszt59 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
31g tej18 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
27 kcal
Összesen
508
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pörkölthöz
-
300g vaddisznóhús366 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
A sós palacsintához (6 db)
-
65g finomliszt237 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g tej70 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
Összesen
2024
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pörkölthöz
-
25.1g vaddisznóhús31 kcal
-
7.5g vöröshagyma3 kcal
-
6.7g paradicsom1 kcal
-
8.4g paprika1 kcal
-
3.6g napraforgó olaj31 kcal
-
0.4g paprikakrém0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25.1g tejföl50 kcal
A sós palacsintához (6 db)
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
9 kcal
Összesen
170
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 177.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
508
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 90.9 g
Zsír
-
Összesen 146.9 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1773.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 558 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 818 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 710.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 635 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 575 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 637 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 648 micro
Összesen
2024
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 172 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
30 dkg vaddisznóhús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 kis db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 ek paprikakrém
-
5 szem bors
-
300 g tejföl
A sós palacsintához (6 db)
-
65 g finomliszt
-
1 db tojás
-
2 csipet só
-
125 ml tej
-
20 g vaj
-
3 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
A pörkölthöz
- Az olajon néhány perc alatt megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a feldarabolt pörkölthúst, és pirítjuk néhány percig.
- Rátesszük a feldaraboltparadicsomot, paprikát és apaprikakrémet, majdkuktában a pörköltet 40 perc alatt elkészítjük.
- A pörköltből kiveszünk néhány evőkanálnyi szaftot, és összekeverjük a tejföllel.
- A többipörköltet aprítógépbe kanalazzuk, amelyet2 másodpercig járatunk./Ezalatt nem töri péppé a pörköltet, ésmaradnak benne darabok./
- Apalacsintákonelkenünk 2-2 evőkanálnyi pörköltetösszehajtogatjuk, majd jénaibasorakoztatjuk.
- A szaftot rálocsoljuk a palacsintákra.
- Sütőben 10perc alatt készre sütjük, a tetejét még pár percig grillezhetjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7804
- Feltöltés dátuma: 2012. július 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
DiaNatura
132 recept
A vaddisznóból készült pörkölt nagyon kellemes ízű finom húsétek. A kuktában főzés révén vajpuha, omlós pörkölt nagyon jól passzolt ebbe a receptbe. Az öntetet liszt nélkül szoktam készíteni, mert a pörköltbe sok hagymát, paprikát paradicsomot teszek, így egy kicsit sűrűbb lesz a szaftja. Ízre és állagra sem hiányzik belőle, ráadásul fölösleges kalóriáktól is megkímélhetjük magunk! A tejföllel összekevert öntet egy részét hűtőszekrénybe teszem, így fogysztásakor mindenki rakhat még a saját palacsintájára is még egy kicsit!