r
Nosalty Logó

Hordós káposzta Iluskától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Hordós káposzta Iluskától
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2224 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 20 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17151.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    15804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1586.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    664 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    715 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    563 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 445 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85755.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    3330 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1052 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    79021 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.7 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    219 mg

VÍZ

  • Összesen
    7934.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3322 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3574 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2813 micro
  • β-karotin
    4175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2400 micro
Összesen 2224 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 20 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Cseréphordó aljára szórunk a fűszerekből egy-egy mokkáskanálnyi mennyiséget. Majd káposztát teszünk rá kb. 10 cm-es magasságban,sózzuk, fűszerezzük,majd szétoszlatjuk,meg-meg emelve,(összekeverve) a káposztát,hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből.Öklünkkel jól lenyomkodjuk. Cikkekre vágott birsalma és hegyes paprika darabot teszünk rá.
  2. Majd ismét jöhet a káposzta, erre só, fűszerek,szétoszlatás, alapos nyomkodás, birsalma, paprika.
  3. Ezt addig ismételjük, míg a hozzávalók tartanak. Mikor készen vagyunk, már áll a tetején a sós lé.
  4. Valamilyen tányért és nehezéket (követ) teszünk rá, hogy a káposzta mindig lében legyen. Rátesszük a hordó tetejét, vizet engedünk a nutba. Meleg helyre helyezzük.
  5. 9 nap elteltével jó lesz a káposztánk. Viszont ekkor már hideg helyre kell vinnünk. Fogyaszthatjuk, jó étvágyat!!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 113
  • 7 napos nézettség: 914
  • Össznézettség: 66804
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Ajánló

A savanyítás megőrzi a káposzta C-vitamin tartalmát is, így a hordós káposzta télen is olcsó vitaminforrás. Az pedig még értékesebbé teszi, hogy az igazi savanyú káposzta ízesítéséhez hagyományosan felhasznált fűszerek  (babérlevél, bors, köménymag,só) maguk is egyben gyógynövények is, és légúti és emésztőszervi jótékony hatásuk hozzáadódik a káposzta értékeihez. Ha mégis kevés lenne rajta a lé,  akkor sós vízzel tudjuk pótolni.A 9.napon érdemes megkóstolni a káposzta savanyúságát,mert ha nem érezzük a kellő savanyúságát,hagyjuk 1-2 napig még melegen!!

Receptkategóriák

Minden kilóra 2 dkg sót számolunk. A fűszereket úgy osszuk, hogy pont elég legyen, és mindenhova jusson minden fűszerből.Én kesztyűt szoktam húzni, és azzal nyomkodom a káposztát, mert a só kiszívja a kézfejet. Ropogós, vitaminban gazdag, egészséges savanyú káposztát kapunk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...