Hordós káposzta Iluskától
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g káposzta400 kcal
-
40g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
60g birsalma21 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
10000g káposzta2000 kcal
-
200g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
300g birsalma104 kcal
-
540g hegyes erős paprika120 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
90.6g káposzta18 kcal
-
1.8g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.7g birsalma1 kcal
-
4.9g hegyes erős paprika1 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17151.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 666 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 15804 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.1 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1586.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 664 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1224 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 715 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 563 micro
-
β-karotin 835 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 480 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.5 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85755.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 3330 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 1052 mg
-
Foszfor 2253 mg
-
Nátrium 79021 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 515.7 g
-
Cukor 265 mg
-
Élelmi rost 219 mg
VÍZ
-
Összesen 7934.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 479 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 3322 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3574 micro
-
Kolin: 889 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2813 micro
-
β-karotin 4175 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2400 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 716 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Hozzávalók
-
3 ek köménymag
-
15 db babérlevél
-
2 db birsalma
-
10 db hegyes erős paprika
Elkészítés
- Cseréphordó aljára szórunk a fűszerekből egy-egy mokkáskanálnyi mennyiséget. Majd káposztát teszünk rá kb. 10 cm-es magasságban,sózzuk, fűszerezzük,majd szétoszlatjuk,meg-meg emelve,(összekeverve) a káposztát,hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből.Öklünkkel jól lenyomkodjuk. Cikkekre vágott birsalma és hegyes paprika darabot teszünk rá.
- Majd ismét jöhet a káposzta, erre só, fűszerek,szétoszlatás, alapos nyomkodás, birsalma, paprika.
- Ezt addig ismételjük, míg a hozzávalók tartanak. Mikor készen vagyunk, már áll a tetején a sós lé.
- Valamilyen tányért és nehezéket (követ) teszünk rá, hogy a káposzta mindig lében legyen. Rátesszük a hordó tetejét, vizet engedünk a nutba. Meleg helyre helyezzük.
- 9 nap elteltével jó lesz a káposztánk. Viszont ekkor már hideg helyre kell vinnünk. Fogyaszthatjuk, jó étvágyat!!
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 113
- 7 napos nézettség: 914
- Össznézettség: 66804
- Feltöltés dátuma: 2012. november 07.
Ajánló
A savanyítás megőrzi a káposzta C-vitamin tartalmát is, így a hordós káposzta télen is olcsó vitaminforrás. Az pedig még értékesebbé teszi, hogy az igazi savanyú káposzta ízesítéséhez hagyományosan felhasznált fűszerek (babérlevél, bors, köménymag,só) maguk is egyben gyógynövények is, és légúti és emésztőszervi jótékony hatásuk hozzáadódik a káposzta értékeihez. Ha mégis kevés lenne rajta a lé, akkor sós vízzel tudjuk pótolni.A 9.napon érdemes megkóstolni a káposzta savanyúságát,mert ha nem érezzük a kellő savanyúságát,hagyjuk 1-2 napig még melegen!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Minden kilóra 2 dkg sót számolunk. A fűszereket úgy osszuk, hogy pont elég legyen, és mindenhova jusson minden fűszerből.Én kesztyűt szoktam húzni, és azzal nyomkodom a káposztát, mert a só kiszívja a kézfejet. Ropogós, vitaminban gazdag, egészséges savanyú káposztát kapunk!