Hokkaido mousse
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g hokkaido tök22 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
8g cointreau18 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
10g tökmag45 kcal
Összesen
368
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g hokkaido tök44 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
16g cointreau37 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
20g tökmag89 kcal
Összesen
737
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
32.7g hokkaido tök7 kcal
-
29.5g narancslé14 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
2.6g cointreau6 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0.7g lapzselatin2 kcal
-
6.5g tojásfehérje3 kcal
-
20.5g habtejszín60 kcal
-
3.3g tökmag15 kcal
Összesen
121
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 209.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
368
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 418.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 266 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
737
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
-
200 g hokkaido tök
-
2 narancsból nyert narancslé
-
1 db fahéjrúd
-
0.5 db vanília
-
1 cm gyömbér
-
2 ek cointreau
-
2 ek cukor
-
2 db lapzselatin
-
1 db tojásfehérje
-
125 g habtejszín
Elkészítés
- A hokkaidót megmossuk, apró kockákra vágjuk, egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a narancslevet, a kikapart vaníliát és a rudat, a fahéjat és a gyömbért. Felfőzzük, közepes hőmérsékleten lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
- A vaníliát, gyömbért és a fahéjat kivesszük, a hokkaidót botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk. A pürét cukorral és narancslikőrrel ízesítjük.
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a még meleg pürében felolvasztjuk.
- A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, majd először a tojáshabot, majd a tejszínt keverjük a zselésedő püréhez.
- A krémet két hideg vízzel kiöblített formába töltjük, és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe.
- A mousse-t tányérokra borítjuk, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3510
- Feltöltés dátuma: 2015. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy kis darab sütőtök várakozott a hűtőben a felhasználásra. Abból készült ez a légiesen könnyű desszert. Én karamellizált tökmaggal és sűrű sziruppá főzött bodzabogyó-szörppel tálaltam.