Hideg zelleres uborkaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az uborkaleveshez
Összesen
156
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az uborkaleveshez
Összesen
630
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az uborkaleveshez
Összesen
47
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 260.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 446 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 708 micro
Összesen
156
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2651.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 843 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 488 mg
-
Nátrium 1050 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1043.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1093 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 212 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 561 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 483 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 1783 micro
-
β-crypt 129 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2833 micro
Összesen
630
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
Az uborkaleveshez
-
500 g uborka
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 csokor kapor
-
4 közepes db újhagyma
-
2 ek fehérborecet
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
Elkészítés
Az uborkaleveshez
- A pucolt darabolt zöldségeket az összes többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk. Hagyjunk egy-egy zellerszárat, uborkaszeleteket és kaprot a díszítéshez. Jó étvágyat hozzá!
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7395
- Feltöltés dátuma: 2021. július 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Nyári hőségben a legjobb választás egy hideg uborkaleves, melyet sima és vegán tejföllel is el lehet készíteni, minél sűrűbbre készítjük, annál jobban laktat és nem is kell más utána!