r
Nosalty Logó

Hideg fűszeres gyümölcskrémleves -főzés nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szabolcsi Ildikó
Hideg fűszeres gyümölcskrémleves -főzés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A fűszerkivonathoz

Összesen 291 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A fűszerkivonathoz

Összesen 1162 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A fűszerkivonathoz

Összesen 82 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 291 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    1010 micro
  • β-crypt
    327 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 1162 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A fűszerkivonathoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A fűszerkivonathoz 0,5-1 dl vízben felforraljuk, majd pár percig rotyogtatjuk a fűszereket.
  2. Közben a gyümölcsöket mossuk, daraboljuk.
  3. Ha ez megvan, hozzászűrjük a fűszerkivonatot, és botmixerrel pépesítjük.
  4. Ha nagyon sűrűnek találjuk, kevés gyümölcslével higíthatjuk.
  5. A hűtőben fél-1-2 órát pihentetjük.
  6. Tálalás előtt hozzákeverjük a kissé felvert tejszínt. A tetejére kekszet vagy gyümölcsöt teszünk díszítésként. (Ma az előbbi volt soron :)
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9791
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 27.

Ajánló

Télen lehet gazdagítani egy kis vanília pudingból készül krémmel is. Ma, vásárlás közben jutott eszembe, hogy "lazítani" lehet az alapgyümölcsökhöz illő gyümölcsjoghurttal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg fűszeres gyümölcskrémleves -főzés nélkül
Szabolcsi Ildikó 20 recept

A gyümölcsleveseket nagyon szeretem, csak amíg a forró leves lehűl.... Ezt kikerülendő jött az ötlet, és egy kicsit talán "instant" változat, de nagyon finom! Az édesszájúak természetesen hozzáadott cukorral is készíthetik. A gyümölcsök kombinációjának csak mi szabunk határt. :)

Hozzávalók

A leveshez

A fűszerkivonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...