r
Nosalty Logó

Hetes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hetes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4957 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    258.8 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4390.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1084 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2161 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 4957 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 463 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval.
  2. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot. (Egy kis kakaó hozzáadásával barnásabb színt kap, melyen kontrasztosabban mutat a tojásfehérjéből kevert cukros díszítés.)
  3. Lassan adagolva hozzákeverjük a lisztet is, jól dolgozzuk ki.
  4. Alufóliába csomagolva,egy órát hűtőben pihentetjük.
  5. Kinyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle.
  6. Közepes lángon világos barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8023
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyu egy régi receptkönyvéből. Olcsó, könnyen elkészíthető, karácsonyfára is akasztható. Jól zárható dobozban hetekig eláll. Minden karácsonykor ilyet sütök.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...