r
Nosalty Logó

Herőce kelesztés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Herőce kelesztés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír

22 darabhoz

Összesen 1009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír

22 darabhoz

Összesen 4027 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír

22 darabhoz

Összesen 509 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 1009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    300.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    872 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 4027 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 509 kcal

Hozzávalók

22 darabhoz

Elkészítés

22 darabhoz

  1. A lisztet a tojássárgákkal, a cukorral, csipetnyi sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy leveles tészta keménységű legyen.
  2. 22 pici gombócot formázunk belőle, mindegyikből vékony lapot nyújtunk, és derelyevágóval párhuzamosan bevagdosva, a végeket a vágásokon keresztülhúzzuk. (Én többféleképpen is csináltam, volt, hogy 2-2 bevágást ejtettem, és azon húztam át, de lehet csak bevágni, és megsütni „dugdosás” nélkül.) Kinek, hogy tetszik, és mihez van kedve!
  3. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Papírtörölközőre szedjük, majd meghintjük jócskán porcukorral és forró (barack)lekvárral tálaljuk (a baracklekvárba csempészhetünk egy kis rumot/aromát is, attól nagyonfinommá válik!).
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 27825
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Horváth Ilona receptje. Nagymamám nagyon sokat sütött herőcét (ez a palócoknál a csörögefánkot jelenti), csakúgy, mint szalagos fánkot. Én inkább az utóbbit részesítettem előnyben, így valahogy úgy alakult, hogy még nem is sütöttem ezidáig. A napokban nekiláttam, és megsütöttem a csörögefánk gyorsabb, kelesztés nélküli változatát a gyerekeknek.

Hozzávalók

22 darabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...