Héjas borsóleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g zöldborsó51 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
27 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
186
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
738
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
36.9g zöldborsó30 kcal
-
35.5g sárgarépa13 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0 kcal
-
8.9g finomliszt32 kcal
-
8.1g tojás10 kcal
Összesen
109
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 117.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 489 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1870 micro
-
β-karotin 4705 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1749 micro
Összesen
186
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1133.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 471.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1956 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 7479 micro
-
β-karotin 18820 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 6997 micro
Összesen
738
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1105 micro
-
β-karotin 2780 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1034 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
1 kis db vöröshagyma
-
só teáskanál
-
1 db tojás
Elkészítés
- A borsót kifejtjük, de a héját nem dobjuk el, félretesszük.
- A borsóhéjat alaposan megmossuk, és kicsivel több vízben, mint ami ellepi, feltesszük főni. Forrástól számított 10-15 perc elteltével szűrőkanállal kivesszük a héjakat, és ebben az "alaplében" a szokásos módon elkészítjük a borsólevest.
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 108174
- Feltöltés dátuma: 2013. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Egyszerűen imádom, amikor a piacról -a szép zöldségek, gyümölcsök mellett- egy-két új ötlettel térek haza. Így történt ez a legutóbb is, amikor az idei első zöldborsó vásárlásakor a néni megosztotta velem, ő hogyan készíti mindig az év első borsólevesét: nem dobja el a kifejtett borsó héját, hanem alaposan átmossa, majd megfőzi, és ebben a lében készíti a levest, így sokkal intenzívebb a borsóíz, és nem utolsósorban, mindent felhasználtunk. És milyen igaz, kár volna veszni hagyni a zsenge borsóhéjakat.