r
Nosalty Logó

Héjas borsóleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Héjas borsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1870 micro
  • β-karotin
    4705 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7479 micro
  • β-karotin
    18820 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6997 micro
Összesen 738 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1105 micro
  • β-karotin
    2780 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót kifejtjük, de a héját nem dobjuk el, félretesszük.
  2. A borsóhéjat alaposan megmossuk, és kicsivel több vízben, mint ami ellepi, feltesszük főni. Forrástól számított 10-15 perc elteltével szűrőkanállal kivesszük a héjakat, és ebben az "alaplében" a szokásos módon elkészítjük a borsólevest.
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 108174
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen imádom, amikor a piacról -a szép zöldségek, gyümölcsök mellett- egy-két új ötlettel térek haza. Így történt ez a legutóbb is, amikor az idei első zöldborsó vásárlásakor a néni megosztotta velem, ő hogyan készíti mindig az év első borsólevesét: nem dobja el a kifejtett borsó héját, hanem alaposan átmossa, majd megfőzi, és ebben a lében készíti a levest, így sokkal intenzívebb a borsóíz, és nem utolsósorban, mindent felhasználtunk. És milyen igaz, kár volna veszni hagyni a zsenge borsóhéjakat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...