r
Nosalty Logó

Háztáji csirkeleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Háztáji csirkeleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    550 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    422 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    789 micro
  • β-karotin
    3329 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1709 micro
Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2347.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    2200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1285 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1688 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3157 micro
  • β-karotin
    13316 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6834 micro
Összesen 890 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk.
  2. Rádobjuk a szeletekre vágott csirkemellet, és addig pároljuk, amíg levet nem ereszt.
  3. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet és sárgarépát, majd a zöldborsót is.
  4. 10 percig pároljuk fedő alatt.
  5. Felöntjük vízzel, fűszerezzük.
  6. Addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15528
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 02.

Ajánló

Vasárnapi ebédnek ajánlom egy könnyű főétel mellé, mert bár nem túl laktató, de hajlamosak vagyunk sokat enni belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háztáji csirkeleves
NapsütötteVidékünkön 174 recept

A falumban, ahol élek, szinte mindenki tart háziállatokat, köztük csirkéket, tyúkokat is a  baromfiudvarban. Azért szeretem a vidéki életet, mert itt a tyúk alól veszem ki a tojást, a kecske adja a tejet, meg persze a mai napig készítünk házi tejből túrót, és így tovább. Ezt a receptet rengetegszer készítjük, bátran mondhatom, hogy ez a család kedvenc levese. Az olajon kívül minden más megtalálható itthon, a zöldségek a kertben (rejtélyes módon télen is, bár akkor nem a kertben, de nem is a fagyasztóban), a tyúk (csirke) a baromfiudvarban, a fűszerek a fűszer- és gyógynövénykertben. Többféleképpen szoktam fűszerezni a levest, idénynek megfelelően, télen sincs nehéz dolgom, mert vannak olyan fűszerek, amik télen sem romlanak el, és persze mágikus személyiség lévén, egész évben takarítom be a fűszernövényeket. És ha mágia, akkor meg kell mondanom, hogy ebben a levesben kitűnően érvényesül a színek mágiája, mert minden tavaszi szín megtalálható benne, és a fűszerekről is jól tudjuk, hogy mágikus hatással bírnak. Nálunk, még mindig (és remélem sokáig) nagyon erőteljesek a népszokások, miszerint miután felbontottuk a csirkét, legelőször a mellét kell feldolgozni, mert az a legértékesebb része, és ugye a legfinomabb is, bár ezzel vitába szállnék. Ehhez a leveshez érdemes beszerezni a házi csirkét és a kertben termett zöldségeket, persze tudom, hogy ez egy városinak nagyobb erőfeszítést jelent, de miután egyszer kipróbáltuk a levest, többször nem kell mondani, mert úgyis ez lesz a kedvenc. Nem mondom, hogy rövid idő alatt el lehet készíteni, de egy gyakorlottházi aszzonynak vagy úrnak nem jelent nagy gondot a zöldségek feldarabolása, és pikk-pakkra megsül az egész. Én mindenképpen szeretném ajánlani a levest, márcsak azért is, mert tavasz van, és itt az ideje a kertészkedésnek, és ebből következően a sütés- főzésnek. Szerintem bátran kezdjék el azok is, akik nem gyakorlottak a konyhában, mert abszolút nem nehéz elkészíteni, és tényleg pikk-pakkra megvan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...