r
Nosalty Logó

Házi tölcséres téli fagyi Gabystól

Gabys
Házi tölcséres téli fagyi Gabystól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tölcsérhez

A csokihabhoz

A díszítéshez

433
Kalória
5.6g
Fehérje
32.2g
Szénhidrát
32.3g
Zsír
59.6g
Víz
88.2g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
22.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tölcsérhez

A csokihabhoz

A díszítéshez

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tölcsérhez

A csokihabhoz

A díszítéshez

Összesen 2595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tölcsérhez

A csokihabhoz

A díszítéshez

Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    193.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1743 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.3 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    357.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

A tölcsérhez

  1. Elsőre a csokihabot készítsük el: 1 dl hideg főzőtejszínbebeletördeljük a tejcsokit, kis lángon kevergetve felolvasztjuk, 1-2 percig főzzük. Ha kihűlt, tegyük be a fagyasztóba.
  2. A tölcsérek elkészítéséhez avajat teljesen felolvasztjuk egy tálban, ha kihűlt, belekeverjük a cukrot, lisztet, tojásfehérjét, és csomómentesen elkeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe púpos teáskanál mennyiségű 3 kupacot teszünk egymástól távol, és 0,5-1 mm vastag és kb. 10 cm-es körökre szétkenjük a teáskanállal. Kb.1-2 perc alatt megsütjük. Nagyon gyorsan sül, és akkor márjó, ha a széle kezd megbarnulni. Kb. 12-14 db lesz belőle.
  4. Ha megsült, munkalapon egyesévelnagyon gyorsan kúp alakúra összetekerjük, kiskanálnyelével a kúpba belenyúlva a tekerésnél összenyomjuk. Picit sütni fogja a kezünket, de nagyon gyorsan kell dolgozni, különben törni fog a tészta!
  5. A fagyasztóból kivett tejszínes csokit kézi robotgéppelfelhabosítjuk, beleöntjük habmestert vagy a hulalát, és kemény habot készítünk. (Ha sötétebbre szeretnénk, kiskanál kakaót keverhetünk hozzá.)
  6. Habzsákba tesszük, és a tölcsérek aljába dugva spirál alakban megtöltjük a tölcséreket.
  7. Ha díszíteni akarjuk, a cukrot és a kakaótkevés vízzel összekeverjük, folyósra összefőzzük, elzárjuk a gázt, és belekeverjük a vajat. A tölcsérek alját belemártogatjuk rácsra tesszük.
  8. Az alját még a habbal való töltés előtt célszerű elkészíteni. A hűtőbe tegyük be egy kicsit, hogy rádermedjen a csoki. Utána töltsük meg a csokihabbalA csokihabra ecsettel csurgassuk rá a csokimázt.
  9. Kb. 1 órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 2 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Gombóc Artúrék családfájához tartozunk valószínűleg.:) Minden, ami csokis jöhet. Nincs az a mennyiség, ami kifogna rajtunk. A napokban megláttam a NL Café oldalán a téli fagyit. A tölcsér készítés része keltette fel az érdeklődésemet. Eszembe jutott gyermekkorom téli fagyija, akkor még nem voltam nagy csokirajongó, így annyi maradt meg emlékként, hogy az a csokitöltelék nekem nagyon tömény volt. Nem is nagyon ízlett. Viszont a tölcsér izgatott... Nekiláttam. Persze az első 3 db elemeire törött, és nem is úgy nézett ki, ahogy kellett volna. Újra olvastam a receptet, megnéztem a képet. Rájöttem, a megadott mennyiséget úgy megsütni, ahogy le van írva nem lehet, a formáját pedig valószínűleg profi cukrász készítette tölcsérformázó segítségével. Így jött az ötletem, munkalapon gyors csavarás, és a kiskanál nyele az összetapasztáshoz.:)  A selejtet megettük a férjemmel, így arról már az elején meggyőződtem, hogy a tölcsér finom, így nem vette el a kedvem a további próbálkozástól.:) Mivel az első sütésnél 5-ből 3 db sikeres volt, így már nem tettem bele többet a tepsibe csak három kiskanállal, mert nagyon gyorsan keményedik a tészta, és akkor törik. A sütési időre pedig nagyon odafigyeltem. A kész fagyikat pálinkás poharakba rakosgattam, úgy tettem be a hűtőbe. Másnapra maradt 2 db a ropogós tölcsér kicsit felpuhult, de változatlanul nagyon finom volt. A leírás hosszúságától eltekintve, tulajdonképpen gyorsan elkészíthető "süti", kicsit más, kicsit újdonság. Érdemes kipórbálni. A költség cca, mert minden volt itthon a fagyihoz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...