r
Nosalty Logó

Házi tölcséres téli fagyi Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Házi tölcséres téli fagyi Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tölcsérhez

A csokihabhoz

A díszítéshez

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tölcsérhez

A csokihabhoz

A díszítéshez

Összesen 2595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tölcsérhez

A csokihabhoz

A díszítéshez

Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    193.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1743 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A tölcsérhez

A csokihabhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tölcsérhez

  1. Elsőre a csokihabot készítsük el: 1 dl hideg főzőtejszínbebeletördeljük a tejcsokit, kis lángon kevergetve felolvasztjuk, 1-2 percig főzzük. Ha kihűlt, tegyük be a fagyasztóba.
  2. A tölcsérek elkészítéséhez avajat teljesen felolvasztjuk egy tálban, ha kihűlt, belekeverjük a cukrot, lisztet, tojásfehérjét, és csomómentesen elkeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe púpos teáskanál mennyiségű 3 kupacot teszünk egymástól távol, és 0,5-1 mm vastag és kb. 10 cm-es körökre szétkenjük a teáskanállal. Kb.1-2 perc alatt megsütjük. Nagyon gyorsan sül, és akkor márjó, ha a széle kezd megbarnulni. Kb. 12-14 db lesz belőle.
  4. Ha megsült, munkalapon egyesévelnagyon gyorsan kúp alakúra összetekerjük, kiskanálnyelével a kúpba belenyúlva a tekerésnél összenyomjuk. Picit sütni fogja a kezünket, de nagyon gyorsan kell dolgozni, különben törni fog a tészta!
  5. A fagyasztóból kivett tejszínes csokit kézi robotgéppelfelhabosítjuk, beleöntjük habmestert vagy a hulalát, és kemény habot készítünk. (Ha sötétebbre szeretnénk, kiskanál kakaót keverhetünk hozzá.)
  6. Habzsákba tesszük, és a tölcsérek aljába dugva spirál alakban megtöltjük a tölcséreket.
  7. Ha díszíteni akarjuk, a cukrot és a kakaótkevés vízzel összekeverjük, folyósra összefőzzük, elzárjuk a gázt, és belekeverjük a vajat. A tölcsérek alját belemártogatjuk rácsra tesszük.
  8. Az alját még a habbal való töltés előtt célszerű elkészíteni. A hűtőbe tegyük be egy kicsit, hogy rádermedjen a csoki. Utána töltsük meg a csokihabbalA csokihabra ecsettel csurgassuk rá a csokimázt.
  9. Kb. 1 órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7910
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombóc Artúrék családfájához tartozunk valószínűleg.:) Minden, ami csokis jöhet. Nincs az a mennyiség, ami kifogna rajtunk. A napokban megláttam a NL Café oldalán a téli fagyit. A tölcsér készítés része keltette fel az érdeklődésemet. Eszembe jutott gyermekkorom téli fagyija, akkor még nem voltam nagy csokirajongó, így annyi maradt meg emlékként, hogy az a csokitöltelék nekem nagyon tömény volt. Nem is nagyon ízlett. Viszont a tölcsér izgatott... Nekiláttam. Persze az első 3 db elemeire törött, és nem is úgy nézett ki, ahogy kellett volna. Újra olvastam a receptet, megnéztem a képet. Rájöttem, a megadott mennyiséget úgy megsütni, ahogy le van írva nem lehet, a formáját pedig valószínűleg profi cukrász készítette tölcsérformázó segítségével. Így jött az ötletem, munkalapon gyors csavarás, és a kiskanál nyele az összetapasztáshoz.:)  A selejtet megettük a férjemmel, így arról már az elején meggyőződtem, hogy a tölcsér finom, így nem vette el a kedvem a további próbálkozástól.:) Mivel az első sütésnél 5-ből 3 db sikeres volt, így már nem tettem bele többet a tepsibe csak három kiskanállal, mert nagyon gyorsan keményedik a tészta, és akkor törik. A sütési időre pedig nagyon odafigyeltem. A kész fagyikat pálinkás poharakba rakosgattam, úgy tettem be a hűtőbe. Másnapra maradt 2 db a ropogós tölcsér kicsit felpuhult, de változatlanul nagyon finom volt. A leírás hosszúságától eltekintve, tulajdonképpen gyorsan elkészíthető "süti", kicsit más, kicsit újdonság. Érdemes kipórbálni. A költség cca, mert minden volt itthon a fagyihoz.

Hozzávalók

A tölcsérhez

A csokihabhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...