r
Nosalty Logó

Házi tészta paradicsomszósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Cesill
Házi tészta paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A házi tésztához

A paradicsomszószhoz

Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A házi tésztához

A paradicsomszószhoz

Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A házi tésztához

A paradicsomszószhoz

Összesen 148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    898 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    898 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1406 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A házi tésztához

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A házi tésztához

  1. Tészta: A lisztet egy tálba öntjük, és elkeverünk benne egy nagy csipet sót. A közepébe ütjük a tojást, és lassan elkezdjük beledolgozni.
  2. Ha nagyjából összeállt, lisztezett deszkán egy kemény, de ruganyos golyót gyúrunk belőle.
  3. Néhány perc pihentetés után papírvékonyra nyújtjuk, és tetszés szerinti vastagságú szálakra vágjuk. (Vagy tésztanyújtó gépbe tesszük, és azzal daraboljuk spagettire.)
  4. A szálakat meghintjük egy csipet liszttel, és így tesszük félre, amíg összerakjuk a szószt.
  5. Paradicsomszósz: A paradicsomokat kereszt alakban picit bevágjuk.
  6. A tészta lobogó vizébe beletesszük fél percre, majd lehúzzuk a bőrét.
  7. A zöld szárrészt kivágjuk, és a magokat kikaparjuk.
  8. A robotgép vagy a botmixer táljába tesszük a szósz hozzávalóit, és pépesre dolgozzuk.
  9. Befejezés: A tésztát lobogó vízben 2-5 percig főzzük a vastagságától függően, majd mikor leszűrtük, még forrón összeforgatjuk a szósszal.
  10. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1594
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi tészta paradicsomszósszal
Cesill 4 recept

Egyik barátomtól kaptam igazi olasz, cserepes bazsalikomot, ehhez a finomsághoz pedig illett csinálni egy kis házi tésztát is, ha már a Nagyimtól örököltem egy tuti kis kézi tésztanyújtó gépet. Végül ez lett belőle. Azóta rengetegszer készítettem a család nagy örömére.

Hozzávalók

A házi tésztához

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...