r
Nosalty Logó

Házi ravioli ahogy Mayathia készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi ravioli ahogy Mayathia készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raviolihoz

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 714 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raviolihoz

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 2848 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raviolihoz

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 193 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 714 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6696 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1002 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    807 mg
  • Foszfor
    3237 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    956 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1591 micro
Összesen 2848 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1947 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A raviolihoz

A töltelékhez

A szószhoz

Elkészítés

A raviolihoz

  1. A tojásokat elkeverjük a vízzel, és kemény tésztát gyúrunk belőle a liszttel. 20 percig pihentetjük.
  2. Addig elkészítjük a tölteléket: a húst megpirítjuk kevés olajon, majd fűszerezzük (medvehagyma, fokhagyma, bazsalikom, só, bors). Amikor már félig megfőtt, akkor levesszük a tűzről.
  3. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle. A közepére halmozunk egy kiskanál húst, félbehajtjuk, hogy háromszög formát vegyen fel, és villával összenyomkodjuk a szélét. Forró, sós-olajos vízben kifőzzük.
  4. A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy kevés zsiradékon megfuttatjuk, mehet rá a paradicsom, és a fűszerekkel összefőzzük. Ha kell sózzuk, édesítjük. Reszelt sajttal, forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7611
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészséges konyhánkban néha szerepel egy kis tészta is. Így készült el házilag eme finomság.

Hozzávalók

A raviolihoz

A töltelékhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...