r
Nosalty Logó

Házi puncs szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Házi puncs szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 987 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5933 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 987 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    220.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    2091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3027.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.7 g
  • Cukor
    703 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2378 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2612 micro
Összesen 5933 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Rózsaszín piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 8 dkg cukorral habosra keverjük. A fehérjét a maradék 20 dkg cukorral krémes habbá verjük. A sárgájára rászedjük a fehérhab egyharmadát, összekeverjük. A többi habot is rászedjük, lazán elkeverjük, de nem teljesen simára.
  2. Két részletben rászórjuk az átszitált puncs pudingport, és óvatosan a habhoz adjuk. A tészztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve, egy vékony, tiszta konyharuhával befedjük, hogy ne száradjon ki a piskóta teteje. Fontos, hogy csak egy réteggel fedjük be, mert egyébként nem tud eltávozni a gőz, és "bevizesedik" a piskóta.
  4. Míg a lap hűl, elkészítjük a krémet: a lisztet egy kevés tejjel pépesre keverjük, majd a tojássárgáját is belekeverjük. A maradék tejet felforraljuk.
  5. A forró tejet a lisztes pépre öntjük, majd újraforrásig főzzük. Ezután kihűtjük. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a lefőzött alapot is belekeverjük.
  6. A kihűlt tésztát középen kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A tojásfehérjét a porcukorral gőz fölött habbá verjük, majd rákenjük a tetejére, és hullámosra mintázzuk.
  7. Ezután a hűtőbe tesszük legalább 4 órára, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A szeletek tetejét rózsaszín gyöngycukorral díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 40842
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

A Rama süteményes könyvben találtam a receptet, nagyon szép vendégváró lett beleőle. A fényképen szereplő sütit másodszorra sütöttem, de sajnos nem lett olyan rózsaszín a tésztája, mint amit szerettem volna, mivel csak 2 csomag puncspuding volt itthon, érdemes beletenni 4 csomaggal, úgy gyönyörű lesz a tésztája.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...