r
Nosalty Logó

Házi krémes Milumano konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Milumano
Házi krémes Milumano konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4864 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 1217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    238.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2357.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.1 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1495 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1545 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1754 micro
Összesen 4864 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. Minél gyorsabban dolgozzunk, hogy a margarin ne olvadjon meg!
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd feltekerjük. Négyfelé vágjuk, és egyenként újra vékonyra kinyújtjuk.
  4. Egymásra fektetjük, és hűtőben 20-30 percig pihentetjük. (Akár előző este is elkészíthetjük.)
  5. Majd kétfelé vesszük, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Érdemes mind a négy oldalán 1-2 cm-el nagyobbra nyújtani, mert összezsugorodik sütés közben. Villával megszurkáljuk, hogy sülés közben ne hólyagosodjon fel. Tepsi hátulján sütőpapíron előmelegített forró sütőben zsemleszínűre sütjük.
  6. Krém készítése:
  7. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Majd a tojássárgáját a porcukorral, citromhéjjal habosra keverjük.
  8. Hozzáadjuk a lisztet és a pudingport, és némi vízzel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi vizet, és sűrűre főzzük.
  9. Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a tojásfehérjét, és pár percig még tűzön hagyva kevergetjük. Én itt a citromnak a levét is belefacsartam.
  10. Összeállítás:
  11. Egyik lapot tepsibe helyezzük, a krémet forrón ráöntjük, és egyből ráhelyezzük a szebbik lapot. Sokan a felső lapot kockára vágva helyezik rá a könnyebb szeletelhetőség végett. Én enélkül is szépen fel tudtam szelni.
  12. Kihűtve, vaníliás porcukorral meghintve jóízűen fogyasztjuk! :)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3649
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Ajánló

Ha  rakunk rá tejszínhabot, tetejére karamellmázat, kész is van a francia krémesünk:-). Ezt a tésztát máshoz is felhasználhatjuk, akár pudinggal, mákkal vagy ízlés szerint töltve. Az éjszakai hűtőben állás meg kifejezetten jót tesz neki. Én vízzel csináltam, és garantálhatom, hogy így is nagyon-nagyon finom! Felesleges tejet "pazarolni" hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Milumano 14 recept

Nincs story... Egyszerűen szeretjük. Több recept alapján alakult ki a számunkra tökéletes krémes:).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...