r
Nosalty Logó

Házi krémes Milumano konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Milumano
Házi krémes Milumano konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1217
Kalória
20.7g
Fehérje
150g
Szénhidrátok
59.7g
Zsír
373.7g
Víz
324.3g
Koleszterin
3.3g
Rost
58.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4864 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    373.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 1217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    238.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2357.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.1 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1495 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1545 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1754 micro
Összesen 4864 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. Minél gyorsabban dolgozzunk, hogy a margarin ne olvadjon meg!
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd feltekerjük. Négyfelé vágjuk, és egyenként újra vékonyra kinyújtjuk.
  4. Egymásra fektetjük, és hűtőben 20-30 percig pihentetjük. (Akár előző este is elkészíthetjük.)
  5. Majd kétfelé vesszük, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Érdemes mind a négy oldalán 1-2 cm-el nagyobbra nyújtani, mert összezsugorodik sütés közben. Villával megszurkáljuk, hogy sülés közben ne hólyagosodjon fel. Tepsi hátulján sütőpapíron előmelegített forró sütőben zsemleszínűre sütjük.
  6. Krém készítése:
  7. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Majd a tojássárgáját a porcukorral, citromhéjjal habosra keverjük.
  8. Hozzáadjuk a lisztet és a pudingport, és némi vízzel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi vizet, és sűrűre főzzük.
  9. Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a tojásfehérjét, és pár percig még tűzön hagyva kevergetjük. Én itt a citromnak a levét is belefacsartam.
  10. Összeállítás:
  11. Egyik lapot tepsibe helyezzük, a krémet forrón ráöntjük, és egyből ráhelyezzük a szebbik lapot. Sokan a felső lapot kockára vágva helyezik rá a könnyebb szeletelhetőség végett. Én enélkül is szépen fel tudtam szelni.
  12. Kihűtve, vaníliás porcukorral meghintve jóízűen fogyasztjuk! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25

Nincs story... Egyszerűen szeretjük. Több recept alapján alakult ki a számunkra tökéletes krémes:).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!