Házi krémes Milumano konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Milumano
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
12g víz0 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
86 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
29 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
250g víz0 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1217
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
48g víz0 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4864
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
11.8g finomliszt43 kcal
-
9.8g margarin70 kcal
-
1.6g tojásfehérje1 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
0.4g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
13g tojás16 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
39.2g víz0 kcal
-
6.7g citrom1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
191
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 589.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 373.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 647 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 615 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 439 micro
Összesen
1217
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 238.6 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 1297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2357.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 1087 mg
-
Nátrium 555 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 600.1 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1495 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2589 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 282 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 1091 mg
-
Retinol - A vitamin: 2459 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1545 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1754 micro
Összesen
4864
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
1 db tojásfehérje
-
2 ek ecet
-
1 csipet só
A krémhez
-
3 púpozott ek finomliszt
-
3 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg porcukor
-
6 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
Elkészítés
A tésztához
- Tészta készítése:
- A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. Minél gyorsabban dolgozzunk, hogy a margarin ne olvadjon meg!
- A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd feltekerjük. Négyfelé vágjuk, és egyenként újra vékonyra kinyújtjuk.
- Egymásra fektetjük, és hűtőben 20-30 percig pihentetjük. (Akár előző este is elkészíthetjük.)
- Majd kétfelé vesszük, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Érdemes mind a négy oldalán 1-2 cm-el nagyobbra nyújtani, mert összezsugorodik sütés közben. Villával megszurkáljuk, hogy sülés közben ne hólyagosodjon fel. Tepsi hátulján sütőpapíron előmelegített forró sütőben zsemleszínűre sütjük.
- Krém készítése:
- A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Majd a tojássárgáját a porcukorral, citromhéjjal habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet és a pudingport, és némi vízzel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi vizet, és sűrűre főzzük.
- Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a tojásfehérjét, és pár percig még tűzön hagyva kevergetjük. Én itt a citromnak a levét is belefacsartam.
- Összeállítás:
- Egyik lapot tepsibe helyezzük, a krémet forrón ráöntjük, és egyből ráhelyezzük a szebbik lapot. Sokan a felső lapot kockára vágva helyezik rá a könnyebb szeletelhetőség végett. Én enélkül is szépen fel tudtam szelni.
- Kihűtve, vaníliás porcukorral meghintve jóízűen fogyasztjuk! :)
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3649
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.
Ajánló
Ha rakunk rá tejszínhabot, tetejére karamellmázat, kész is van a francia krémesünk:-). Ezt a tésztát máshoz is felhasználhatjuk, akár pudinggal, mákkal vagy ízlés szerint töltve. Az éjszakai hűtőben állás meg kifejezetten jót tesz neki. Én vízzel csináltam, és garantálhatom, hogy így is nagyon-nagyon finom! Felesleges tejet "pazarolni" hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Milumano
14 recept
Nincs story... Egyszerűen szeretjük. Több recept alapján alakult ki a számunkra tökéletes krémes:).