r
Nosalty Logó

Házi krémes ahogy Szta készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szta
Házi krémes ahogy Szta készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 846 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 6764 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 846 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    518.5 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3506.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4907 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2740 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 6764 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 és fél dl vízbe 15 dkg margarint teszünk, felfőzzük, majd 15 dkg lisztet belekeverünk.
  2. Tűzről levéve, 6 tojást egyesével belekavarunk géppel. A tésztát kétfelé vesszük, és külön-külön sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük a lapokat. (Ügyesebbek egyben is süthetik, és a végén kettévághatják, nekem így biztosabb.:) )
  3. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőt addig nem szabad kinyitni,amíg meg nem sült! (Összeesés veszélye áll fenn ez idő alatt.)
  4. 1 kocka margarint 15 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. Közben 2 csomag vaníliapudingot 6 dl tejjel megfőzzük, kihűtjük. ( Én úgy szoktam, hogy a pudingport egy kevés tejben elkeverem, és utána öntöm a forró tejhez. Főzés közben és a tűzről levéve folyamatosan turmixoljuk, hogy ne csomósodjon. A margarint a cukorral szintén folyamatosan keverjük, és amikor már nem gőzölög a puding, lassan több részletben keverjük össze. Így nagyobb az esély, hogy nem csomósodik a krém.)
  5. 5 dl tejszínt 2 habfixálóval, 2 vaníliával felverünk habbá.
  6. A tésztát megkenjük a krémmel, rátesszük a tejszínt, végül a lap másik felét. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 440
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 39869
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Ajánló

Mindenkinek, aki édesszájú, és szereti a krémes csodákat. Elfogadható költséggel, meglehetősen sok kocka krémes készül belőle. A tejszínt lehet felezni is, úgy sem veszít a finomságából. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam a receptet, Ő egy barátjától.... De mindenképpen meg kell osztanom, mert "tuti sikerül" recept. :) Képviselő fánkokat is lehet belőle csinálni, csak akkor gombócokat kell sütni, nem elkenni a sütőpapíron a tésztát.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...