r
Nosalty Logó

Házi kifli Okidli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildiko1976
Házi kifli Okidli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2304 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 575 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5726.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    4120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 2304 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük, beletesszük a cukrot, az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és felfuttatott élesztőt. Addig gyúrjuk, míg tészta le nem válik a kezünkről és a tálról.
  3. Egy órát kelesztjük. Egy kicsit átdolgozzuk.
  4. Attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk, több cipóra vesszük.
  5. A cipókat kigyújtjuk, nyolc részre vágjuk, a cikkeket felcsavarjuk.
  6. A kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsiben negyed órát pihentetjük, közben a sütőt 175 fokra melegítjük.
  7. A tetejüket megkenjük felvert tojással.
  8. Szép pirosra sütjük, ez általában 10 perc.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6305
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi kifli Okidli konyhájából
Ildiko1976 11 recept

Családunk egyik nagy kedvence. Vendégvárónak is tökéletes. Még akkor is jól sikerül, ha gyorsan kell elkészíteni, és a kelesztés elmarad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...