r
Nosalty Logó

Házi kifli 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Yram
Házi kifli 5.
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2721 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 681 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 2721 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben cukorral felfuttatjuk.
  2. Majd a többi hozzávalóval összekeverjük, s géppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától.
  3. A tésztát fél órát kelesztjük, majd újradagasztjuk, és 10 gombócot formázunk belőle.
  4. Ezt a műveletet rögtön követi a kiflik formázása. Minden tésztadarabot háromszög alakúra nyújtunk, szorosan feltekerjük, s "patkót" formázunk belőle. A háromszög felső csúcsát az utolsó tekerés előtt az ujjunkal megvizezzük, hogy sütéskor ne nyíljon szét a kifli.
  5. Sütőpapíros tepsibe helyezzük a kifliket, kissé távolabb egymástól, s fél órát pihentetjük.
  6. Közvetlenül a sütés előtt vízzel lekenjük, s a tetejére szórhatunk: sót, magokat, ...
  7. Előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük őket.
  8. A sütőből kivéve, még egyszer lekenjük vízzel, s konyharuhával letakarjuk. Végül puha házi kifliket kapunk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 309
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 33173
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 03.

Ajánló

El lehet készíteni a kifli édesebb változatát is, akkor viszont érdemes víz helyett tejjel lekenni őket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a házi péksüteményeket, s ez a kedvencünk. Azért szeretem ezt a receptet, mert ez a kifli még másnap is puha marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...