Házi készítésű kolbász
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 45% Zsír
-
417g sertésdagadó1954 kcal
-
25g fokhagyma34 kcal
-
8g só0 kcal
-
4g bors10 kcal
-
24 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2022
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 45% Zsír
-
5000g sertésdagadó23450 kcal
-
300g fokhagyma402 kcal
-
100g só0 kcal
-
50g bors126 kcal
-
100g fűszerpaprika282 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
24260
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 45% Zsír
-
90.1g sertésdagadó423 kcal
-
5.4g fokhagyma7 kcal
-
1.8g só0 kcal
-
0.9g bors2 kcal
-
1.8g fűszerpaprika5 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
437
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 197.2 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3586.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 3403 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 181.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 2194 micro
-
β-crypt 517 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1601 micro
Összesen
2022
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 586.5 g
Zsír
-
Összesen 2365.9 g
-
Telített zsírsav 853 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 43034.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 963 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 806 mg
-
Nátrium 40832 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 2175.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2477 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 601 micro
-
β-karotin 26331 micro
-
β-crypt 6199 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 19214 micro
Összesen
24260
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 775.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 736 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 474 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 346 micro
Összesen
437
kcal
Hozzávalók
-
5 fej fokhagyma
-
10 dkg só
-
5 dkg bors
-
10 dkg fűszerpaprika
-
1 ek őrölt fűszerkömény
Elkészítés
- A belet alaposan megmossuk és sós vízbe áztatjuk, amibe belevágunk egy fej vöröshagymát.
- A kolbásznak szánt húst soha sem szabad megmosni. A húst ledaráljuk.
- Egy nagy tálban összegyúrjuk a hozzávalókat. 30 percig legalább kell gyúrni, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek.
- Töltőgéppel, vagy egy húsdaráló segítségével a bélbe töltjük a kolbászokat. (Ehhez legalább 2 emberre van szükség.)
- Ha csak sütni szeretnénk, akkor betesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba, ha viszont meg szeretnénk füstölni, akkor ki kell őket akasztani, hogy egy kicsit szikkadjanak.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 198
- Tegnapi nézettség: 36
- 7 napos nézettség: 155
- Össznézettség: 93333
- Feltöltés dátuma: 2012. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem szerettünk volna a szilveszteri bulin virslit enni. S a férjemnek támadt egy jó ötlete, lepjük meg a barátokat jó kis házi kolbásszal. Nagyon bevállt. Azóta is emlegetik...