r
Nosalty Logó

Házi kenyér kamukovásszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Házi kenyér kamukovásszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kamukovász

Kenyér

Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kamukovász

Kenyér

Összesen 2587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kamukovász

Kenyér

Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2743 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    2431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10971.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    9725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 2587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Kamukovász

  1. A kamukovászhoz kimérjük a vizet, hozzáadjuk az olajat, a cukrot és elkeverjük. Belemorzsoljuk a friss élesztőt. Mehet bele a liszt is és keverjük simára. Fedjük le és egy órát pihentessük a konyhapulton. Ezután mehet a hűtőbe 24 órára.

Kenyér

  1. Másnap a kenyérhez mérjük ki a lisztet és szitáljuk le. Adjuk hozzá a sót, keverjük el, majd dagasztógépbe rakjuk a hozzávalókat és 10 percig folyamatosan dagasszuk. Ezt a folyamatot kézzel is el tudjuk végezni. Ezután fedjük le és hagyjuk 30 percig kelni.
  2. Ha letelt az idő újra dagasszuk még 10 percig. Formázzunk cipót belőle és egy kilisztezett tálba rakjuk. A tetejét szórjuk meg liszttel és simítsuk el rajta, hogy mindenhol vékony liszt réteg legyen rajta. Takarjuk le és kelesszük 30-60 percig.
  3. Ezután válasszunk egy olyan sütőedényt vagy formát, aminek fedője is van, vagy amit majd le tudunk fedni a sütés során valamilyen módon. Helyezzünk bele egy sütőpapírt, szórjuk meg liszttel, majd mehet bele a megkelt kenyértészta. Kicsit formázzuk aszerint, amelyik alakú kenyeret szeretnénk sütni – teljesen újradagasztani nem kell. Ha megvan, ismét lisztezzük a tetejét, fedjük le és kelesszük 60 percig.
  4. Amikor letelt az idő, a tészta tetejét pengével vagy éles késsel megvághatjuk, mintázhatjuk. Sütés előtt permetezzük le kevés vízzel.
  5. A sütőt melegítsük elő és légkeverésen először 250 C fokon süssük 15 percig. Majd 200 C fokon 40 percig. Végig lefedve süssük. Ha letelt az idő vegyük ki a sütőből, emeljük le a tetejét és ismét még melegen permetezzük meg kevés vízzel. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3997
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 19.

Receptkategóriák

Házi kenyér kamukovásszal
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...