Házi kenyér kamukovásszal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 4% Zsír
Kamukovász
-
31g kenyérliszt bl80113 kcal
-
31g víz0 kcal
-
7 kcal
-
33 kcal
-
3g cukor10 kcal
Kenyér
-
125g kenyérliszt bl80451 kcal
-
63g víz0 kcal
-
33 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
647
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 4% Zsír
Kamukovász
-
125g kenyérliszt bl80451 kcal
-
125g víz0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
15g napraforgó olaj133 kcal
-
10g cukor39 kcal
Kenyér
-
500g kenyérliszt bl801805 kcal
-
250g víz0 kcal
-
15g napraforgó olaj133 kcal
-
25g só0 kcal
Összesen
2587
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 4% Zsír
Kamukovász
-
11.5g kenyérliszt bl8041 kcal
-
11.5g víz0 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
Kenyér
-
45.9g kenyérliszt bl80166 kcal
-
22.9g víz0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
2.3g só0 kcal
Összesen
237
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2743 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 2431 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 118.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
647
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10971.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 690 mg
-
Nátrium 9725 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 467.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 475.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 403 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 494 micro
Összesen
2587
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1006.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 892 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Kamukovász
-
125 g kenyérliszt bl80
-
125 ml víz
-
25 g friss élesztő
-
15 ml napraforgó olaj
-
10 g cukor
Kenyér
-
500 g kenyérliszt bl80
-
250 ml víz
-
15 ml napraforgó olaj
-
25 g só
Elkészítés
Kamukovász
- A kamukovászhoz kimérjük a vizet, hozzáadjuk az olajat, a cukrot és elkeverjük. Belemorzsoljuk a friss élesztőt. Mehet bele a liszt is és keverjük simára. Fedjük le és egy órát pihentessük a konyhapulton. Ezután mehet a hűtőbe 24 órára.
Kenyér
- Másnap a kenyérhez mérjük ki a lisztet és szitáljuk le. Adjuk hozzá a sót, keverjük el, majd dagasztógépbe rakjuk a hozzávalókat és 10 percig folyamatosan dagasszuk. Ezt a folyamatot kézzel is el tudjuk végezni. Ezután fedjük le és hagyjuk 30 percig kelni.
- Ha letelt az idő újra dagasszuk még 10 percig. Formázzunk cipót belőle és egy kilisztezett tálba rakjuk. A tetejét szórjuk meg liszttel és simítsuk el rajta, hogy mindenhol vékony liszt réteg legyen rajta. Takarjuk le és kelesszük 30-60 percig.
- Ezután válasszunk egy olyan sütőedényt vagy formát, aminek fedője is van, vagy amit majd le tudunk fedni a sütés során valamilyen módon. Helyezzünk bele egy sütőpapírt, szórjuk meg liszttel, majd mehet bele a megkelt kenyértészta. Kicsit formázzuk aszerint, amelyik alakú kenyeret szeretnénk sütni – teljesen újradagasztani nem kell. Ha megvan, ismét lisztezzük a tetejét, fedjük le és kelesszük 60 percig.
- Amikor letelt az idő, a tészta tetejét pengével vagy éles késsel megvághatjuk, mintázhatjuk. Sütés előtt permetezzük le kevés vízzel.
- A sütőt melegítsük elő és légkeverésen először 250 C fokon süssük 15 percig. Majd 200 C fokon 40 percig. Végig lefedve süssük. Ha letelt az idő vegyük ki a sütőből, emeljük le a tetejét és ismét még melegen permetezzük meg kevés vízzel. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelhetjük is.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3997
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Takács Kriszti
133 recept