Házi fonott kalács Jillek konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
666
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2665
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5283.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 4904 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
666
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.9 g
Zsír
-
Összesen 58 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21133.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 835 mg
-
Nátrium 19616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 454 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 262.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 564 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 539 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 577 micro
Összesen
2665
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2012.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 1868 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt keverjük el a langyos tejjel, és tegyük félre.
- Tegyük az összes alapanyagot egy keverőtálba, öntsük rá az élesztős tejet, majd az egészet gyúrjuk, dagasszuk alaposan össze. (Nem kell hozzá semmilyen gép, de ha van, azzal egyszerűbb.) Dagasszuk kézzel körülbelül 10-12 percig.
- Tegyük a kész tésztát egy edénybe, és állítsuk a sütőnket 40 fok körüli hőmérsékletre, de ne legyen több 42 foknál, majd helyezzük a lábost a sütőbe, és hagyjuk kelni a tésztát 20-25 percig.
- Ha a tészta kellően megkelt (akár a duplájára), gyúrjunk belőle henger alakú tésztákat, és fonjuk össze őket kedvünk szerint. Majd letakarva, szobahőmérsékleten hagyjuk kelni kb. 1 teljes órát.
- Ha egy óra múlva a tészta szépen megkelt, tojássárgájával kenjük le a tetejét, majd helyezzük 190 fokos előmelegített sütőbe, és süssük kb. 15-20 percig. Amikor a teteje megbarnul, villával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült -e. Légkeveréses vagy alul-felül sütést használjunk.
- A kész kalácsot fogyaszthatjuk nutellával, lekvárral, vajjal, de akár felvágottal és hagymával is (az utóbbi esetben több sót teszünk a tésztába, és kevesebb cukrot).
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7160
- Feltöltés dátuma: 2013. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy nagyon jó pék barátomtól származik ez az egyszerű, de igen finom recept, melyet a saját magam ízléséhez igazítva töltöttem fel nektek.