r
Nosalty Logó

Házi fonott kalács Jillek konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi fonott kalács Jillek konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2665 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5283.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    4904 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21133.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    19616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2665 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2012.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt keverjük el a langyos tejjel, és tegyük félre.
  2. Tegyük az összes alapanyagot egy keverőtálba, öntsük rá az élesztős tejet, majd az egészet gyúrjuk, dagasszuk alaposan össze. (Nem kell hozzá semmilyen gép, de ha van, azzal egyszerűbb.) Dagasszuk kézzel körülbelül 10-12 percig.
  3. Tegyük a kész tésztát egy edénybe, és állítsuk a sütőnket 40 fok körüli hőmérsékletre, de ne legyen több 42 foknál, majd helyezzük a lábost a sütőbe, és hagyjuk kelni a tésztát 20-25 percig.
  4. Ha a tészta kellően megkelt (akár a duplájára), gyúrjunk belőle henger alakú tésztákat, és fonjuk össze őket kedvünk szerint. Majd letakarva, szobahőmérsékleten hagyjuk kelni kb. 1 teljes órát.
  5. Ha egy óra múlva a tészta szépen megkelt, tojássárgájával kenjük le a tetejét, majd helyezzük 190 fokos előmelegített sütőbe, és süssük kb. 15-20 percig. Amikor a teteje megbarnul, villával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült -e. Légkeveréses vagy alul-felül sütést használjunk.
  6. A kész kalácsot fogyaszthatjuk nutellával, lekvárral, vajjal, de akár felvágottal és hagymával is (az utóbbi esetben több sót teszünk a tésztába, és kevesebb cukrot).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7160
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon jó pék barátomtól származik ez az egyszerű, de igen finom recept, melyet a saját magam ízléséhez igazítva töltöttem fel nektek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...