r
Nosalty Logó

Házi diókrémes torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szilviáá
Házi diókrémes torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

889
Kalória
12.8g
Fehérje
77.8g
Szénhidrátok
61g
Zsír
19.1g
Víz
46g
Koleszterin
5.3g
Rost
45.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    487.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    213 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5777.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    763 mg
  • Foszfor
    2355 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 7108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 374 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A porcukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd ehhez adjuk hozzá a 12 dkg margarint, 2 dl tejet, kakaóport, 20 dkg lisztet, sütőport és 1 dl olajat. Kerek torta formában sütjük, sütőpapírral kibélelve 160 C fokon tűpróbáig.
  2. A krémhez 200 ml tejet cukorral felforraljuk, majd ehhez adjuk a 25 dkg diót. 100 ml tejet felforrósítunk a liszthez, majd amikor felmelegedett, csomómentesre keverjük. A két krémet összekeverjük, majd egyszer újra összefőzzük.
  3. A torta piskótát ketté vágjuk. Megkenjük baracklekvárral, és erre kenjük a diós krémet. Ráhelyezzük a piskóta felső részét, és elkészítjük a csokimázat. 1 tábla étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Ha teljesen felolvadt, hozzáöntjük az olajat és 0,5 dl tejet, így különleges íze lesz.
  4. A mázzal leborítjuk a tortát és 1-1 diódarabbal díszítjük. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk dermedni a csokimázat. Ha megdermedt, már fogyasztható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Egy egyszerű diós sütit szerettem volna készíteni csokoládéval megbolondítva. A képzeletem szárnyalni kezdett, és így született meg ez a torta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!