r
Nosalty Logó

Házi diókrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szilviáá
Házi diókrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    487.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    213 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5777.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    763 mg
  • Foszfor
    2355 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 7108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A porcukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd ehhez adjuk hozzá a 12 dkg margarint, 2 dl tejet, kakaóport, 20 dkg lisztet, sütőport és 1 dl olajat. Kerek torta formában sütjük, sütőpapírral kibélelve 160 C fokon tűpróbáig.
  2. A krémhez 200 ml tejet cukorral felforraljuk, majd ehhez adjuk a 25 dkg diót. 100 ml tejet felforrósítunk a liszthez, majd amikor felmelegedett, csomómentesre keverjük. A két krémet összekeverjük, majd egyszer újra összefőzzük.
  3. A torta piskótát ketté vágjuk. Megkenjük baracklekvárral, és erre kenjük a diós krémet. Ráhelyezzük a piskóta felső részét, és elkészítjük a csokimázat. 1 tábla étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Ha teljesen felolvadt, hozzáöntjük az olajat és 0,5 dl tejet, így különleges íze lesz.
  4. A mázzal leborítjuk a tortát és 1-1 diódarabbal díszítjük. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk dermedni a csokimázat. Ha megdermedt, már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2840
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Ajánló

A dió kedvelők igen szeretni fogják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilviáá 9 recept

Egy egyszerű diós sütit szerettem volna készíteni csokoládéval megbolondítva. A képzeletem szárnyalni kezdett, és így született meg ez a torta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...