r
Nosalty Logó

Házi diókrémes torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szilviáá
Házi diókrémes torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

889
Kalória
12.8g
Fehérje
77.8g
Szénhidrátok
61g
Zsír
19.1g
Víz
46g
Koleszterin
5.3g
Rost
45.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    487.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    213 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5777.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    763 mg
  • Foszfor
    2355 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 7108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 374 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A porcukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd ehhez adjuk hozzá a 12 dkg margarint, 2 dl tejet, kakaóport, 20 dkg lisztet, sütőport és 1 dl olajat. Kerek torta formában sütjük, sütőpapírral kibélelve 160 C fokon tűpróbáig.
  2. A krémhez 200 ml tejet cukorral felforraljuk, majd ehhez adjuk a 25 dkg diót. 100 ml tejet felforrósítunk a liszthez, majd amikor felmelegedett, csomómentesre keverjük. A két krémet összekeverjük, majd egyszer újra összefőzzük.
  3. A torta piskótát ketté vágjuk. Megkenjük baracklekvárral, és erre kenjük a diós krémet. Ráhelyezzük a piskóta felső részét, és elkészítjük a csokimázat. 1 tábla étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Ha teljesen felolvadt, hozzáöntjük az olajat és 0,5 dl tejet, így különleges íze lesz.
  4. A mázzal leborítjuk a tortát és 1-1 diódarabbal díszítjük. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk dermedni a csokimázat. Ha megdermedt, már fogyasztható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Egy egyszerű diós sütit szerettem volna készíteni csokoládéval megbolondítva. A képzeletem szárnyalni kezdett, és így született meg ez a torta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!