Hátszín steak minden jóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
150g marha hátszín321 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
25g bébirépa9 kcal
-
210g zöldspárga29 kcal
-
100g burgonya58 kcal
Összesen
600
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
300g marha hátszín642 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
50g bébirépa18 kcal
-
420g zöldspárga59 kcal
-
200g burgonya116 kcal
Összesen
1202
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
27.8g marha hátszín60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.3g rozmaring2 kcal
-
5.2g salottahagyma3 kcal
-
4.6g bébirépa2 kcal
-
39g zöldspárga5 kcal
-
18.6g burgonya11 kcal
Összesen
112
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 785.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 342.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 955 micro
-
β-karotin 2270 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1142 micro
Összesen
600
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 79.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1571.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 839 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 685.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 573 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1910 micro
-
β-karotin 4541 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2284 micro
Összesen
1202
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A burgonyát megmosva héjastól hosszirányban szeleteljük, és egy serpenyőben sóval, borssal és olívaolajjal összefogatva megpirítjuk.
- A hátszínt leszárítjuk papírtörlővel, sózzuk-borsozzuk mindkét oldalán.
- Egy hőálló vagy levehető fogantyújú serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a vajat, a rozmaringágakat és a salottát felezve. Hagyjuk, hogy az ízek átmenjenek a zsiradékba.
- A serpenyőbe helyezzük a hússzeleteket (2 db kb.10-15 dekás szelet), és mindkét oldalukon jól megkapatjuk, megpirítjuk. Ez kb. 4-4 percet vesz igénybe.
- Aztán a serpenyőt (ha nem hőálló a fogantyúja, csatoljuk le róla!) a forró sütőbe tesszük, és további 15-25 percig sütjük a húst, annak függvényében, milyen vastagok a szeletek, vagy mennyire szeretjük átsütve a hátszínt.
- Közben vagy korábban forrásban lévő citromos, sós vízben blansírozzuk a spárgát és a bébirépát, ez kb. 3 perc, és leszűrjük, egyből tányérra tesszük.
- Tálalás: a két tányérra kerüljön mindenből: hús, spárga, bébirépa, sült salotta, sült burgonya. A spárgára mehet egy kis besamel mártás, nekem volt korábbról egy kevés cukkinis krémem, abból tettem rá. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 2836
- Feltöltés dátuma: 2020. május 09.
Ajánló
Napközben egy pohár pezsgővel királyi fogás!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Egyre kevesebb húst fogyasztunk, inkább a minőségre megyünk rá. A mostani bezártságban jól esett egy csepp luxus, ez a szeletke remek hátszín. Ezt a húsfajtát, mindig így készítem, és szinte átsütve szeretem. Ha te inkább a véres húsokat kedveled, süsd rövidebb ideig!