r
Nosalty Logó

Hátszín steak minden jóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Hátszín steak minden jóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1202 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    955 micro
  • β-karotin
    2270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1910 micro
  • β-karotin
    4541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2284 micro
Összesen 1202 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A burgonyát megmosva héjastól hosszirányban szeleteljük, és egy serpenyőben sóval, borssal és olívaolajjal összefogatva megpirítjuk.
  2. A hátszínt leszárítjuk papírtörlővel, sózzuk-borsozzuk mindkét oldalán.
  3. Egy hőálló vagy levehető fogantyújú serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a vajat, a rozmaringágakat és a salottát felezve. Hagyjuk, hogy az ízek átmenjenek a zsiradékba.
  4. A serpenyőbe helyezzük a hússzeleteket (2 db kb.10-15 dekás szelet), és mindkét oldalukon jól megkapatjuk, megpirítjuk. Ez kb. 4-4 percet vesz igénybe.
  5. Aztán a serpenyőt (ha nem hőálló a fogantyúja, csatoljuk le róla!) a forró sütőbe tesszük, és további 15-25 percig sütjük a húst, annak függvényében, milyen vastagok a szeletek, vagy mennyire szeretjük átsütve a hátszínt.
  6. Közben vagy korábban forrásban lévő citromos, sós vízben blansírozzuk a spárgát és a bébirépát, ez kb. 3 perc, és leszűrjük, egyből tányérra tesszük.
  7. Tálalás: a két tányérra kerüljön mindenből: hús, spárga, bébirépa, sült salotta, sült burgonya. A spárgára mehet egy kis besamel mártás, nekem volt korábbról egy kevés cukkinis krémem, abból tettem rá. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 2787
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 09.

Ajánló

Napközben egy pohár pezsgővel királyi fogás!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyre kevesebb húst fogyasztunk, inkább a minőségre megyünk rá. A mostani bezártságban jól esett egy csepp luxus, ez a szeletke remek hátszín. Ezt a húsfajtát, mindig így készítem, és szinte átsütve szeretem. Ha te inkább a véres húsokat kedveled, süsd rövidebb ideig!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...