Háromszínű narancsos kávétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 35% Zsír
A piskótához
-
0g tojás0 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g narancslekvár25 kcal
A krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
A glazúrhoz és az összeállításhoz
-
17g feketekávé2 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
0g agar agar0 kcal
Összesen
433
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 35% Zsír
A piskótához
-
0g tojás0 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
46 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g narancslekvár295 kcal
A krémhez
-
750g mascarpone3030 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
A glazúrhoz és az összeállításhoz
-
200g feketekávé18 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
1g agar agar3 kcal
Összesen
5194
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 35% Zsír
A piskótához
-
0g tojás0 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.3g narancslekvár18 kcal
A krémhez
-
45.4g mascarpone184 kcal
-
24.2g habtejszín71 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
A glazúrhoz és az összeállításhoz
-
12.1g feketekávé1 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.1g agar agar0 kcal
Összesen
315
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
433
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.2 g
Zsír
-
Összesen 446.2 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 474 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1449.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.4 g
-
Cukor 164 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 503.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 1190 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
5194
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 g tojás
-
6 ek porcukor
-
4 ek finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
6 ek narancslekvár
A krémhez
-
750 g mascarpone
-
4 ek porcukor
A glazúrhoz és az összeállításhoz
-
2 dl feketekávé
-
1 csapott ek cukor
-
1 ek vaj
-
1 tk agar agar
Elkészítés
A piskótához
- Először a piskótát készítjük el, hagyományos módon. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat cukorral fehéredésig keverjük. A sárgákat adagokban hablapáttal hozzákeverjük a fehérjéhez, majd a kakaóval összeszitált lisztet is kisebb adagokban hozzá keverjük. Így megy a tészta a tortaformába, aminek az aljára érdemes sütőpapírt vágni.
- 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük, de figyeljük folyamatosan, mert minden sütő máshogy adja le a hőt! Ha megsült először a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd körbevágva, kioldjuk a pántot és kivesszük belőle.
- A teljesen kihűlt, félbe vágjuk, a felső részét tetővel lefelé egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük, és így mind a két piskótakorongot megkenjük olvasztott narancslekvárral.
A krémhez
- Miközben sül a piskóta, a legalább 33%-os habtejszínt kemény habbá verjük, ha nem elég zsíros, nyugodtan adjunk hozzá egy habfixálót.
- Hozzá adjuk felváltva a mascarponét és a porcukrot, ezzel is simára keverjük.
- Felezzük a krémet. Az egyik részbe nagyon kevés folyadékban feloldott kávét teszünk, a másikat egy narancsnak a lereszelt héjával keverjük el.
A glazúrhoz és az összeállításhoz
- A piskóta alsó részét visszatesszük a formába. Erre kenjük a kávés krémet, amit szép egyenesre elsimítunk hablapáttal rajta. Rátesszük a piskóta felső, megkent korongját, úgy, hogy felül legyen a lekváros része, erre kenjük a narancsos mascarponekrémet, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük, hogy dermedjen.
- Addig megcsináljuk a glazúrt. Ezt lehet csak kevés kávéval és porcukorral csinálni, így egy igazi cukorbomba lenne, ezért én inkább főtt kávéval, kevés cukorral, egy kanálka vajjal készítettem egy keveréket, aztán segítségül hívtam az agar agart. 1-2 percig forraljuk össze így a keveréket, és ha kezd kihűlni, öntsük körbe vele a sütink tetejét, majd tegyük újból hűtőbe az egészet.
- Egy óra múlva már tálalhatunk is. Egy jó erős fekete mellé vagy csak úgy is nagyon finom, jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 14190
- Feltöltés dátuma: 2021. november 19.
Ajánló
A tetejére a glazúrt készíthetjük simán csak porcukorból és nagyon kevés feketekávéból, esetleg keverhetünk olvasztott csokoládét hozzá az elvárt színnek megfelelően: fehér-, tej- vagy étcsokiból. Nálam üres volt a csokis fiók, igazából nincs is ilyenem, így egy teáskanálnyi agar agarral vettem rá a torta bevonására a kávés keveréket.
Receptkategóriák
további kategória:
szilveszter
kategória:
szilveszteri sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
Legjobb ízpárosítás, a narancs és kávé olyan jók együtt, hogy szinte az egész tortát egyedül fel lehetne falni!