r
Nosalty Logó

Háromszínű narancsos kávétorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Háromszínű narancsos kávétorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A glazúrhoz és az összeállításhoz

433
Kalória
6g
Fehérje
19.5g
Szénhidrátok
37.2g
Zsír
42g
Víz
39.5g
Koleszterin
881.1mg
Rost
13.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A piskótához

A krémhez

A glazúrhoz és az összeállításhoz

Összesen 433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A piskótához

A krémhez

A glazúrhoz és az összeállításhoz

Összesen 5194 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A piskótához

A krémhez

A glazúrhoz és az összeállításhoz

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    446.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    503.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1190 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 5194 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a piskótát készítjük el, hagyományos módon. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat cukorral fehéredésig keverjük. A sárgákat adagokban hablapáttal hozzákeverjük a fehérjéhez, majd a kakaóval összeszitált lisztet is kisebb adagokban hozzá keverjük. Így megy a tészta a tortaformába, aminek az aljára érdemes sütőpapírt vágni.
  2. 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük, de figyeljük folyamatosan, mert minden sütő máshogy adja le a hőt! Ha megsült először a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd körbevágva, kioldjuk a pántot és kivesszük belőle.
  3. A teljesen kihűlt, félbe vágjuk, a felső részét tetővel lefelé egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük, és így mind a két piskótakorongot megkenjük olvasztott narancslekvárral.

A krémhez

  1. Miközben sül a piskóta, a legalább 33%-os habtejszínt kemény habbá verjük, ha nem elég zsíros, nyugodtan adjunk hozzá egy habfixálót.
  2. Hozzá adjuk felváltva a mascarponét és a porcukrot, ezzel is simára keverjük.
  3. Felezzük a krémet. Az egyik részbe nagyon kevés folyadékban feloldott kávét teszünk, a másikat egy narancsnak a lereszelt héjával keverjük el.

A glazúrhoz és az összeállításhoz

  1. A piskóta alsó részét visszatesszük a formába. Erre kenjük a kávés krémet, amit szép egyenesre elsimítunk hablapáttal rajta. Rátesszük a piskóta felső, megkent korongját, úgy, hogy felül legyen a lekváros része, erre kenjük a narancsos mascarponekrémet, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük, hogy dermedjen.
  2. Addig megcsináljuk a glazúrt. Ezt lehet csak kevés kávéval és porcukorral csinálni, így egy igazi cukorbomba lenne, ezért én inkább főtt kávéval, kevés cukorral, egy kanálka vajjal készítettem egy keveréket, aztán segítségül hívtam az agar agart. 1-2 percig forraljuk össze így a keveréket, és ha kezd kihűlni, öntsük körbe vele a sütink tetejét, majd tegyük újból hűtőbe az egészet.
  3. Egy óra múlva már tálalhatunk is. Egy jó erős fekete mellé vagy csak úgy is nagyon finom, jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Legjobb ízpárosítás, a narancs és kávé olyan jók együtt, hogy szinte az egész tortát egyedül fel lehetne falni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!