Háromsajtos körtés rakott sertéskaraj
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
195g körte100 kcal
-
38g lapkasajt137 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9 kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
780g körte400 kcal
-
153g lapkasajt546 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
29.6g sertés rövidkaraj49 kcal
-
46.2g körte24 kcal
-
9.1g lapkasajt32 kcal
-
11.9g trappista sajt42 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2513.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 777 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 763 mg
-
Nátrium 847 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 277.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 212.9 g
Zsír
-
Összesen 159.2 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 736 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10055.7 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 3109 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 3051 mg
-
Nátrium 3386 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.9 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1108.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1122 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 1107 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 309 micro
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Hozzávalók
-
20 dkg trappista sajt
-
5 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
- Válasszunk egy akkora serpenyőt, amiben a húsokat kényelmesen le lehet teríteni, hogy ne lapolódjanak át. A serpenyőt kenjük ki nagyon vékonyan az olajjal (a hús fog még hozzá zsiradékot izzadni).
- A közepesre vágott hússzeleteket borsozzuk, sózzuk ízlés szerint. Vegyük figyelembe, hogy a friss körte párolódó édes leve (mert a körte a sajttakaró alatt párolódni fog) a húst is áztatni fogja. Az így előkészített húsokat fektessük le a serpenyő aljába.
- A körtéket hámozzuk meg, majd vágjuk háromfelé (mintha egy Mercedes emblémán toltuk volna át őket), szabadítsuk meg őket a magháztól, illetve a szár kemény részétől, majd minden egyes szelet húsra helyezzünk el egy-egy szeletet.
- Az így szeretkező hús- és körteszeletek nászát rejtsük sajttakaró alá, előbb egy lapkasajttal kapjanak takarót, majd hogy szép rusztikus textúrája legyen a násznak tálaláskor, szórjuk meg reszelt trappistával és őrölt parmezánnal.
- Közepesen meleg sütőben süssük addig, míg a sajt rá nem olvad a kreációra, és aranybarna színt nem ölt.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4594
- Feltöltés dátuma: 2015. január 05.
Ajánló
Az étel íze kissé édeskés, mégis markáns húsétel. Hogy kellemesen tálalható legyen, érdemes olyan köretet választani hozzá, mely ugyancsak rusztikus kiegészítése az aranybarna, napsütötte kebleket idéző halmoknak. Én általában bacon-be göngyölt grillsajtot teszek mellé, mely sütés után kellemesen roppanó külsejével, ámde forrón ruganyos belsővel, sós ízével harmonizál a hússal, és hogy meglegyen a nemzeti szín (piros a sült bacon, fehér a sajtos takaró, zöld pedig a cukkini), hámozatlan cukkinit grillezek mellé. A cukkini grillezve krémesen omlós állaga és friss, zöld íze pont kiegészíti az édes-sós egyéb étkek ízharmóniáját. Legutóbb karácsonykor készítettem, ezt a nem hagyományos receptet, nagy sikert aratott nem csak a család körében, de kiposztolás után a követőim körében is a blogomon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kétezres évek elején találkoztam először ezzel a recepttel. Szerepjátékot játszottam, és a játékon belül egy Amazon-klán által üzemeltetett fogadóban "dolgoztam". A recept az ottani specialitás volt, melynek nyilván a fogadó közege adott még extra pikantériát. Természetesen a játékosok a játékon kívül is találkoztak, bulikba jártak, és ott készítette el egy kedves klántársam ezt az ételt. Az akkori recept apró finomításokon esett azóta át, de mindenképp meg kell említsem: köszönöm az ötletet, Lyr! :)