r
Nosalty Logó

Háromsajtos körtés rakott sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
_zso2
Háromsajtos körtés rakott sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
grill
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2513.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 679 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10055.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    3109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    3051 mg
  • Nátrium
    3386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1108.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1107 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 2711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszunk egy akkora serpenyőt, amiben a húsokat kényelmesen le lehet teríteni, hogy ne lapolódjanak át. A serpenyőt kenjük ki nagyon vékonyan az olajjal (a hús fog még hozzá zsiradékot izzadni).
  2. A közepesre vágott hússzeleteket borsozzuk, sózzuk ízlés szerint. Vegyük figyelembe, hogy a friss körte párolódó édes leve (mert a körte a sajttakaró alatt párolódni fog) a húst is áztatni fogja. Az így előkészített húsokat fektessük le a serpenyő aljába.
  3. A körtéket hámozzuk meg, majd vágjuk háromfelé (mintha egy Mercedes emblémán toltuk volna át őket), szabadítsuk meg őket a magháztól, illetve a szár kemény részétől, majd minden egyes szelet húsra helyezzünk el egy-egy szeletet.
  4. Az így szeretkező hús- és körteszeletek nászát rejtsük sajttakaró alá, előbb egy lapkasajttal kapjanak takarót, majd hogy szép rusztikus textúrája legyen a násznak tálaláskor, szórjuk meg reszelt trappistával és őrölt parmezánnal.
  5. Közepesen meleg sütőben süssük addig, míg a sajt rá nem olvad a kreációra, és aranybarna színt nem ölt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4584
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Ajánló

Az étel íze kissé édeskés, mégis markáns húsétel. Hogy kellemesen tálalható legyen, érdemes olyan köretet választani hozzá, mely ugyancsak rusztikus kiegészítése az aranybarna, napsütötte kebleket idéző halmoknak. Én általában bacon-be göngyölt grillsajtot teszek mellé, mely sütés után kellemesen roppanó külsejével, ámde forrón ruganyos belsővel, sós ízével harmonizál a hússal, és hogy meglegyen a nemzeti szín (piros a sült bacon, fehér a sajtos takaró, zöld pedig a cukkini), hámozatlan cukkinit grillezek mellé. A cukkini grillezve krémesen omlós állaga és friss, zöld íze pont kiegészíti az édes-sós egyéb étkek ízharmóniáját. Legutóbb karácsonykor készítettem, ezt a nem hagyományos receptet, nagy sikert aratott nem csak a család körében, de kiposztolás után a követőim körében is a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kétezres évek elején találkoztam először ezzel a recepttel. Szerepjátékot játszottam, és a játékon belül egy Amazon-klán által üzemeltetett fogadóban "dolgoztam". A recept az ottani specialitás volt, melynek nyilván a fogadó közege adott még extra pikantériát. Természetesen a játékosok a játékon kívül is találkoztak, bulikba jártak, és ott készítette el egy kedves klántársam ezt az ételt. Az akkori recept apró finomításokon esett azóta át, de mindenképp meg kell említsem: köszönöm az ötletet, Lyr! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...