r
Nosalty Logó

Háromréteges rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Háromréteges rolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 4299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    252.4 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3339.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1318 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1986 micro
Összesen 4299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojásokat a porcukorral egy kézi mixer segítségével jól kihabosítjuk. Kb. 5-8 percig.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd óvatosan beleforgatjuk a habos masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, elsimítjuk, és 180°C-on előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kész, ráborítjuk egy sütőrácsra, amit leterítünk konyharuhával, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk hűlni. Ha hűlt, kigöngyöljük, és elkészítjük a krémet.

Krémhez

  1. Egy lábasba a krémhez a tojásokat kicsit felverjük, majd hozzáadjuk kanalanként a lisztet, és hozzáöntjük a tejet, majd sűrű krémet főzünk belőle. Félretesszük hűlni.
  2. A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a porcukorral, és összedolgozzuk a kihűlt főzött krémmel. A felénél kicsit többet kiveszünk belőle, és a nagyobb mennyiségű krémhez hozzákeverjük a kétféle kakaóport. A krém másik részéhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az vanília aromát.
  3. A tésztát megkenjük a vaníliás krémmel, majd rákenjük a kakaós krémet (picit hagyjunk a kakaós krémből, hogy meg tudjuk kenni a sütemény tetejét), a tésztának azt a szélét megkenjük meggydzsemmel, amelyiket elkezdjük feltekerni (így a dzsemes rész középre kerül). Feltekerjük, a tetejét megkenjük a maradék kakaós krémmel, és a tetejét meggydzsemmel díszítjük. (Fogyasztás előtt ha kb 15 perccel hamarabb kivesszük a hűtőből, még finomabb, mert lágyabb lesz a krém.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16122
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromréteges rolád
Alkonyat 83 recept

Ez egy igazi krémes finomság. Az ötletet a Nők Lapja adta.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...