Harcsapaprikás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
175g afrikai harcsa208 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
53 kcal
-
0 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
452
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
700g afrikai harcsa833 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
1806
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
36.3g afrikai harcsa43 kcal
-
5.2g paradicsom1 kcal
-
5.2g paprika1 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
15.6g tejföl31 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
0 kcal
-
25.9g víz0 kcal
Összesen
94
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1518 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 882 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 397.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
452
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 119.5 g
Zsír
-
Összesen 124.4 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 562 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6071.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1774 mg
-
Nátrium 3528 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1588.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 435 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 537 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 773 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 444 micro
Összesen
1806
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 134 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg afrikai harcsa
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 dl tejföl
-
1 ek finomliszt
-
1 tk só
-
1 kk majoranna
-
1 kk kakukkfű
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
5 dl víz
Elkészítés
- A vöröshagymát és a fokhagymát apró vágjuk fel. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel. A harcsafilét ízlés szerint kockázzuk fel.
- Egy edénybe öntsük bele az olajat (v. zsírt), majd kezdjük el üvegesre párolni a vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomot és paprikát is.
- Ezután addig pároljuk, míg a paprika és a paradicsom kicsit összeesik, majd szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel.
- Ezután ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel, majd kisebb lángon főzzük kb. 30 percig a pörköltalapot.
- A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd öntsük hozzá a pörköltalaphoz, és keverjük simára.
- Ezután adjuk hozzá a feldarabolt halat, majd keverjük alaposan össze. Ezután forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és kb. 10 perc alatt főzzük puhára a halhúst. Főzés közben többször, óvatosan keverjük, rázogassuk meg, vigyázva hogy a halhús ne törjön össze.
- Közben készítsük el a túrós csuszát, mellyel majd tálaljuk a paprikást. Ízlés szerint a csuszát kaporral is ízesíthetjük
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gizi
386 recept
Lehet az eredeti harcsapaprikást nem így készítik, de nekünk nagyon ízlett.....