r
Nosalty Logó

Harcsafilé baconbe tekerve gombás-pórés rizzsel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Harcsafilé baconbe tekerve gombás-pórés rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

537
Kalória
27.9g
Fehérje
44.7g
Szénhidrátok
26.6g
Zsír
291.4g
Víz
94.2g
Koleszterin
2.4g
Rost
2.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

Összesen 2150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    291.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3371 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1615 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 2150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

Sült harcsafilé baconbe tekerve

  1. A filéket hideg víz alatt leöblítjük, majd papírtörlővel mindegyiket leitatjuk. Ezután besózzuk őket, és 1-2 órán át állni hagyjuk. Ajánlatos a sót szintén leitatni. Ekkor megborsozzuk, majd baconnel körbevonjuk a szeleteket, fogpiszkáló segítségével rögzítjük.
  2. A zsírt jól felhevítjük, és vigyázva, hogy a szeletek ne ragadjanak oda, a serpenyő aljára, (villával kicsit emelgessük) pirulásig mindkét oldalát elősütjük. Jénaiban, előmelegített sütőben 220 fokon, további 15-20 percen keresztül ropogósra sütjük.

Gombás-póréhagymás rizs

  1. A felforrósított zsíron fehéredésig, állandó kevergetés közben pirítjuk a rizst. Felöntjük a vízzel, sózzuk, és nagyon alacsony hőmérsékleten, puhára főzzük. Időnként ellenőrizzük: akkor kész, amikor a víz elpárolgott róla. Használhatunk természetesen zacskós rizst is, ott kisebb a rizikó.
  2. Míg készül a rizs, megtisztítjuk a megmosott zöldségeket, és felkarikázzuk őket. A petrezselymet ne vágjuk túl apróra.
  3. A zsírt egy nagy teflon serpenyőben felforrósítjuk, a pórét, a gombát belekeverjük, és roppanósra dinszteljük. Megsózzuk-borsozzuk. Az elkészült rizst hozzáadjuk a petrezselyemmel együtt, óvatosan összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Panírozva, grillezve, fóliában párolva, pörköltnek - most ez a variáció!  Jól harmonizált a hallal a bacon + a mangalica zsír aromája. Lehet persze olajat is használni a sütéshez, ez ízlés kérdése.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!