r
Nosalty Logó

Hanele tündértortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hanele
Hanele tündértortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

sütés

összeállítás

Összesen 331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

sütés

összeállítás

Összesen 3946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

sütés

összeállítás

Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    228.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4884.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1127 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2073 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 3946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

sütés

összeállítás

Elkészítés

hozzávalók a tésztához

  1. Fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A lisztet a sütőporral átszitáljuk.
  3. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  4. Tojásokat kettéválasztjuk.
  5. Sárgáját összekeverjük a kihabosított vajjal.
  6. Hozzáadjuk a joghurtot és a vanília kivonatot.
  7. Fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a többihez.
  8. Végül beleszitáljuk részletekben a lisztet kevergetés közben.

hozzávalók a krémhez

  1. Csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  2. Hozzákeverjük a mascarponét és a porcukrot /porcukor aránya ízlés szerint és a csokoládé édességétől függően kevesebb is lehet/.
  3. Ha hígnak találjuk, hogy dolgozni tudjunk vele, akkor annyi időre hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé megdermedésétől sűrűbb állagot kapunk.

sütés

  1. Ha valakinek nem légkeveréses a sütője, akkor hagyományos gázsütőben 2-es fokozaton 180 fokon 18 percig süssük.

összeállítás

  1. A kisült tortácskákat rácsra állítjuk kihűlni.
  2. Amikor kihűltek, nyomózsákból rájuk nyomjuk a krémet.
  3. Feldíszítjük őket a csokicseppekkel vagy csokidarabkákkal, reszelékkel.
  4. Tálalásig hűtőben tároljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11176
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 04.

Ajánló

Zsúrokra, vendégségbe, kávé mellé vagy csakúgy nassolni egyet

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Talán kevesen tudják, de a sokak által kedvelt és divatos cupcake-nek van egy másik elnevezése is: tündértorta. Ezek a tortaszelet nagyságú desszertek könnyen elkészíthetőek és nagyon sokféleképpen, alkalomhoz illően dekorálhatóak, ízesíthetőek.

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

sütés

összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...