Hamis mézes sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
953
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3811
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1349.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.9 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 98 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
953
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.3 g
Zsír
-
Összesen 130.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5397.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1197 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 2420 mg
-
Nátrium 1244 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 603.7 g
-
Cukor 355 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 391.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 661 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1041 micro
Összesen
3811
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A 10 dkg cukrot kis edénybe tesszük, és a gázon megpirítjuk.
- Mikor barna és folyékony a cukor, hozzáöntjük a 2 dl vizet, és egy kicsit hagyjuk melegedni. Utánafélretesszük az edényt, hadd olvadjon el benne a cukor. Mikor kihűlt, és a cukor elolvadt benne, akkorkezdjük el csinálni a tésztát.
- Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésre. (Gázsütőnél 3-ra tekerjük.)
- Ekkor fogjuk a tojások sárgáját, és a maradék 25 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a szirupot, a lisztet és a sütőport. Eldolgozzuk. Mikor már homogén a tésztánk, óvatosan belekeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot.
- Előre kivajazott közepes tepsibe tesszük a tésztát. A tetejét durvára tört dióval szórjuk be.
- A sütő hőfokát mérsékeljük 150 fokra (gáznál 2-es).Ezután a sütőbe helyezzük a tepsit.
- Kb. 45 percig sütjük, de tovább is benn maradhat. Tűpróbával ellenőrizzük. A dió alól kilátszó tésztának barnának kell lennie.
- Aki általában a piskótatésztát száraznak találja, az középen kettévágva sárgabaracklekvárral vagy citromkrémmel megkenheti.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15217
- Feltöltés dátuma: 2010. április 23.
Ajánló
Diós-piskótás, egyszerű és gyorsan elkészíthető. Amikor nem krémesre vágyik az ember.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Még anyósomtól kaptam ezt a receptet. Azóta is a család egyik kedvence.