Hamis marcipán burgonyából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
A marcipánhoz
Összesen
220
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
A marcipánhoz
Összesen
1759
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
A marcipánhoz
-
21.9g burgonya13 kcal
-
14.6g dió95 kcal
-
5.2g búzadara19 kcal
-
21.9g víz0 kcal
-
29.2g porcukor113 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
7.3g cukrozatlan kakaópor17 kcal
Összesen
257
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
220
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 72.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1535.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 826 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 288.5 g
-
Cukor 204 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 249.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
1759
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
A marcipánhoz
-
3 evőkanál búzadara
-
150 ml víz
-
200 g porcukor
-
3 csepp mandulaaroma
-
50 g cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A marcipánhoz
- A vizet felforraljuk, majd beleszórjuk a grízt és sűrűre főzzük az egészet. Elkeverjük a főtt, hámozott, áttört burgonyával, darált dióval, porcukorral és aromával. Sűrűbb, formázható masszát kell kapnunk.
- A masszát pár órára hűtőbe tesszük, hogy kezelhetőbb legyen, majd vizes kézzel golyókat formálunk belőle, azokat kakaóba forgatjuk és így tálaljuk a bonbonokat.
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 510
- Feltöltés dátuma: 2023. december 06.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
Burgonyából marcipánt? Igen! Egy múltból előásott receptúra ez, a nehezebb időkben készítették nagymamáink az édességet így, főtt krumpliból és grízből. Kísérletnek mindenképpen izgalmas lesz.