r
Nosalty Logó

Hamis képviselőfánk Kömény konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis képviselőfánk Kömény konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    714 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    160.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2270.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.7 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat 1 dl vízzel és a sóval felolvasztjuk, majd (már a tűzről levéve) belekeverjük a lisztet, és jól összedolgozzuk. Amikor leválik az edény faláról, mehet vissza a tűzre, pár percig keverjük, majd ismét levesszük a tűzről, és belekeverünk 3 egész tojást, majd a legvégén a pár csepp aromát. Szép simára kidolgozzuk. Mindez fakanállal, pár perc alatt, meglepően könnyű.
  2. Sütőpapíros tepsibe kis halmokat púpozunk (ebből a mennyiségből kb. 4 darab jön ki, olyanra formáztam, mint az olasz zsemle). A maradék tojással megkenjük a tetejüket, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
  3. Elkészítjük a pudingot, és a porcukorral felverjük a tejszínt. (Természetesen a flakonos is jó, de most nem volt itthon.)
  4. Félbevágjuk a "vánkosokat" és alulra mehet a puding, fölé a hab, vissza a teteje, jól megporcukrozzuk, és jó étvágyat!
  5. (A vanília aromát mással is helyettesíthetjük, de mindenképpen kell valami a tésztába, különben íztelen lesz, cukor nem jó bele, mert megég a tészta. Illetve tálalás előtt töltsük meg a krémmel és a habbal, mert ha sokáig áll, szétázik és nem lesz ropogós.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10200
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Költözéskor hullott ki egy szakácskönyvből, Nagymamám kézírásával a recept. Égi jelnek tekintettem. :) Új házunkban első sütéskor ez volt a desszert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...